Blog

Dokumente sekrete të Facebook tregojnë përmbajtjet që toleron rrjetit social

Publikuar , 22 Maj 2017
0
Ky dokument përvetësuar nga The Guardian tregon sfidat e reja të rrjetit social si "revenge porn" apo përhapja e llogarive të rreme të cilat kanë kapur shifrat e 6.5 milion. Dokumente sekrete të Facebook tregojnë përmbajtjet që toleron rrjetit social Photo Source: Reuters

Disa dokumente sekrete të Facebook të publikuara tregojnë sesi kompania moderon probleme si gjuhën e urrejtjes, terrozimin, pornografinë në platformën e saj.

Ky dokument përvetësuar nga The Guardian tregon sfidat e reja të rrjetit social si “revenge porn” apo përhapja e llogarive të rreme të cilat kanë kapur shifrat e 6.5 milion.

Nga ana tjetër shumë punonjës së kompanisë shprehin shqetësim për natyrën e disa prej politikave të përdorimit të rrjetit social. Konkretisht politikat për përmbajtjet seksuale janë edhe më komplekset dhe konfuzet.

Dokumentet zbulonin manuale, trajnime e një sërë masash ndërmarrë nga rrjeti social. Facebook nuk ka komentuar publikimin e dokumenteve. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Shtyhet debutimi i sezonit 2 të Fortnite

Tags >

Facebook