Lajmet

Dominimi i Google në Europë (Infografik)

Apr 23 2016
0 Shpërndarje
Dominimi i Google në Europë (Infografik)

Google and European Union logos are seen in SarajevoKomisioni Europian zyrtarisht paraqiti një mocion mosbesimi ndaj Google ditën e Mërkure. Kompania akuzohet për abuzim me pozitat dominuese të sistemit operativ Android duke forcuar më tej pozitat e saj në tregjet e kërkimit në internet, të shfletuesve dhe aplikacioneve mobile.

Sipas autoriteteve Europiane, Google ka abuzuar duke kërkuar nga prodhuesit që të integrojnë aplikacionet Google Search dhe Chrome në mënyrë që tu lejonte përdorimin e dyqanit më popullor të aplikacioneve Android, Google Play.

Grafiku i mëposhtëm ilustron qartësisht dominimin e Google në tregjet e Bashkimit Europian. Të dhënat konsistojnë në sektorët e kërkimit online, të sistemeve operativ dhe shfletuesve. (PCWorld Albanian)

chartoftheday_4694_google_s_dominance_in_europe_n

Tags >

Google
Lajmet e fundit>