Harduer

Drobo: Një Alternativë e ngjajshme me NAS

Publikuar , 30 Gusht 2008
0
Drobo: Një Alternativë e ngjajshme me NAS

Sidoqoftë, Drobo meriton pak vëmendje. Me çmim prej 500$, kjo pajisje e lidhur me USB, ofron katër porte për vendosjen e disqeve të tjera. Drobo përdor virtualizimin e të dhënave, në RAID, për të ofruar bollëk të të dhënave përmes shumë disqeve, si dhe mund të monitoroni disqet për ndonjë problem. Në vend që të hedhë një NAS, Data Robotics ka nxjerrë në shitje DroboShare. Kjo shtesë 200$ mundëson lidhjen e dy njësive Drobo në rrjet. Përkrahja për Linux ende është në testim. Paneli kontrollues i thjeshtë i Drobo automatizon procesin e konfigurimit të rrjetit. Pasi nuk është një pajisje NAS, nuk mund të keni funksionet për FTP, Web server, print server apo menaxhues disku të bazuar në rrjet.

LEXO EDHE:  Frekuenca e adaptueshme 120Hz e telefonëve Samsung kursen energjinë