Lajmet

Duolingo shton ushtrime të reja gjuhësore dhe rinovon sistemin e tij të nivelimit

Publikuar , 10 Prill 2018
0
Kompania njoftoi këtë funksion të ri në fillim të këtij viti dhe pas testimit të A / B, vendosi ta lançojë atë tani në një audiencë më të gjerë. Duolingo shton ushtrime të reja gjuhësore dhe rinovon sistemin e tij të nivelimit

Duolingo publikoi sot një nga përditësimet e saj më të mëdha të viteve të fundit. Kompania ka  futur një gamë të llojeve të reja të ushtrimeve, si dhe një sistem të ri të nivelimit që ju lejon të zgjidhni midis studimit të  thellë në aftësitë specifike ose të mësuarit e përmbajtjeve të reja.

Kompania njoftoi këtë funksion të ri në fillim të këtij viti dhe pas testimit të A / B, vendosi ta lançojë atë tani në një audiencë më të gjerë.

“Kurdo që të  përpiqeshim për të shtuar përmbajtje më të vështirë për të mësuar më mirë, matësit e angazhimit tonë do të zbrisnin. Nxënësit do të shkurajoheshin dhe do të largoheshin nga aplikacioni “, shpjegoi ekipi në atë kohë.

“Kjo e bëri shumë të vështirë për të bërë ndonjë përparim në qëllimin tonë për të mos qenë thjesht një aplikacion argëtues  për mësim, por një aplikacion efektiv që me të vërtetë u mëson një gjuhë të mirë.”

Pema e re tani lejon nxënësit e rastësishëm të kalojnë nëpër pemën e aftësive Duolingo si më parë, ndërsa nxënësit e avancuar mund të gërmojnë thellë në aftësitë e reja që sapo kanë mësuar. Idealisht, kjo do të thotë që të gjithë duhet të jenë të lumtur tani dhe të mësojnë më mirë.

Me këtë përditësim, Duolingo po prezanton gjithashtu një numër të  ri të llojeve  të ushtrimeve që fokusohen në dëgjimin dhe shqiptimin e fjalëve. Midis tyre është një grup i ri i ushtrimeve fonetike rreth shqiptimit të tingujve të veçantë, si dhe një lloj i ri stërvitjeje që ju kërkon të klikoni fjalët kur i dëgjoni ato. Një tjetër stërvitje e re fokusohet më pak në fjalë të veçanta, por në vend të kësaj analizon kuptimin tuaj të dëgjimit. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Mozilla lançoi Firefox 63, sjell mbrojtje më të mirë nga gjurmimi në ueb

Tags >

Duolingo
Lajmet e fundit>