Blog

Dy hulumtues Amerikan krijojnë një robot i aftë të zgjidhë kubin Rubik në 0.38 sekonda.

Publikuar , 08 Mars 2018
0
Katz tha se afatin kohor prej 0.38 sekondash është përfshirë edhe procesi i kapjes së imazheve, fuqisë kompjuterike si dhe lëvizja e kubit. Dy hulumtues Amerikan krijojnë një robot i aftë të zgjidhë kubin Rubik në 0.38 sekonda.

Dy hulumtues Amerikanë kanë zhvilluar një robot i cili mund të zgjidhë një kub Rubik në vetëm 0.38 sekonda.

Rekordi në fuqi ishte 0.637 sekonda dhe është vendosur nga inxhinieri Gjerman Albert Beer dhe roboti i tij Sub1 Reloaded.

Ben Katz, një student i Institutit Teknologjik të Masschusetts, bashkëpunoi me Jared Di Carlo për të krijuar obotin.

Katz tha se afatin kohor prej 0.38 sekondash është përfshirë edhe procesi i kapjes së imazheve, fuqisë kompjuterike si dhe lëvizja e kubit.

Ata kanë përdorur dy kamera PlayStation Eye nga një konsolë e vjetër PS3 për të identifikuar konfigurimin e kubit.

Megjithatë në raste kur roboti kishte gabuar, kubi kishte përfunduar i shkatërruar.

Sistemi gjithashtu kishte hasur vështirësi në dallimin e ngjyrës së kuqe nga portokallia. Çdo anë e kubit rrotullohej në 10 milisekonda. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Apple mbyll dy shërbime që mund të keni harruar se ekzistojnë