Biznes

Ebay vendos në shitje shërbimin Skype

Publikuar , 02 Shtator 2009
0
Ebay vendos në shitje shërbimin Skype

Në rast se ndodh shitja, atëherë kjo do të shënojë edhe përfundimin e një pune katër vjeçare në Skype, pasi që Ebay e ka blerë këtë shërbim në vitin 2005. Sipas të gjitha gjasave, Ebay ka k♪7rkuar të marrë më shumë se 3.1 miliardë dollarë nga shitja, shumë më shumë sesa që është konsideruar vlera e shërbimit VoIP.

Një anë interesante në këtë ngjarje është pjesëmarrja ose mospjesëmarrja në marrëveshjen potenciale, të formulueseve të Skype, Niklas Zennstrom dhe Janus Fiss. Këta dy zhvillues kanë krijuar firma private më herët gjatë këtij viti dhe kanë shpresuar të bëjnë një ofertë për të blerë kompaninë e tyre më të vjetër, por Ebay ka dëshiruar më shumë sesa që është ofruar.

Deri më tani nuk është bërë i ditur ndonjë lajm mbi çmimin potencial të arritur në bazë të marrëveshjes, por thuhet se Skype kërkon diku rreth 2 miliard dollarë

LEXO EDHE:  SHBA i bëjnë thirrje Evropës të përdorin teknologjinë 5G të Ericsson dhe Nokia