Harduer

Edhe pse është viti 2012, videot në ueb nuk kanë ndikuar në TV

Publikuar , 24 Shtator 2012
0
Edhe pse është viti 2012, videot në ueb nuk kanë ndikuar në TV

Çdokush shikon video në ueb. Kështu që, natyrisht, njerëzit që shpenzojnë shumë para për reklamim në TV do të fillojnë t’i shpenzojnë në ueb.

“Shkoni ku kanë shkuar konsumatorët,” -iu tha kryetari i Google, Eric Schmidt reklamuesve në një ngjarje të paraqitur në YouTube gjatë pranverës së këtij viti.

Pritni që shpenzimi për reklama në TV nuk ka shkuar gjëkundi dhe nuk duket që është duke shkuar diku.

Vitet kalojnë dhe reklamuesit kanë qenë duke dhënë rreth 70 miliardë dollarë në TV dhe djemtë e videove të uebit ende nuk i kanë kapur ndonjë nga ato. Rritja që ata kanë parë vjen kryesisht nga dollarët e reklamave të dalë nga veçoritë e tjera të uebit.

Kjo është porosia prapa kësaj tabele, e përgatitur nga bankieri investues Terry Kawaja dhe ndërmarrësi Dave Morgan për një bisedë publike të cilën e mbajtën më parë gjatë kësaj jave. Jo rastësisht, kjo përkon mirë me tezën e Morganit: ndërmarrja e re nismëtare e reklamave në ueb, Simulmedia, është duke u përqendruar në shpërndarjen e reklamave televizive, jo në ueb, sepse atje është vendi i parave.

Dhe nëse ndërmarrjet e mëdha si Google, Apple, Amazon etj., duan që t’i futen industrisë së reklamave televizive, Kawaja dhe Morgan thonë që kjo është ndryshe nga ndërprerja e biznesit të reklamave televizive. Nëse këto ndërmarrje futen, ata që do të humbin janë shpërndarësit e tanishëm të reklamave në TV si Comcast dhe Time Warner Cable. Pastaj sërish, çdo TV i së ardhmes ende duhet të shpërndahet nëpër shtëpi përgjatë tubit dhe djemtë e tubit nuk mund të përmblidhen. (PC World Albanian)

LEXO EDHE:  Telegram tërhiqet projekti i kriptomonedhave