Blog

Edhe Twitter ka dorëzuar të dhëna tek Cambridge Analytica

Publikuar , 01 Maj 2018
0
Twitter i tha Bloomberg se pas një rishikimi të brendshëm , kompania nuk gjeti asnjë qasje në të dhënat private për njerëzit që përdorin Twitter. Edhe Twitter ka dorëzuar të dhëna tek Cambridge Analytica

Pasi u zbulua se Cambridge Analytica aksesoi në mënyrë të paligjshme  të dhënat personale të miliona përdoruesve të Facebook, një pyetje ka mbetur në mendjen e publikut: Çfarë të dhënash të tjera aksesoi Dr. Aleksandr Kogan?

Twitter konfirmoi për The Telegraph të shtunën se GSR, ndërmarrja  tregtare  e Kogan, kishte blerë akses API në një masë të rastësishme të tweets publike në  një periudhë pesë mujore midis dhjetorit 2014 dhe prill 2015.

Twitter i tha Bloomberg se pas një rishikimi të brendshëm , kompania nuk gjeti asnjë qasje në të dhënat private për njerëzit që përdorin Twitter.

Twitter shet akses API në organizata apo ndërmarrje të mëdha për qëllime të vëzhgimit të mendimit apo opinionit gjatë ngjarjeve të ndryshme, ose rreth temave ose ideve të caktuara.

Ja çfarë tha zëdhënësi i Twitter:

Twitter ka bërë gjithashtu vendimin e politikës për reklamimin off-board nga të gjitha llogaritë në pronësi dhe të operuar nga Cambridge Analytica.

Ky vendim bazohet në vendosmërinë tonë që Cambridge Analytica vepron duke përdorur një model biznesi që në thelb bie ndesh me praktikat e pranueshme të biznesit të Tëitter Ads. Cambridge Analytica mund të mbetet një përdorues organik në platformën tonë, në përputhje me rregullat e Twitter.

Natyrisht, kjo nuk ka të njëjtën shtrirje si të dhënat e mbledhura rreth përdoruesve në Facebook. Të dhënat e Twitter për përdoruesit janë shumë më pak personale. Vendndodhja në platformë është opt-in dhe e përgjithshme në të, dhe përdoruesit nuk janë të detyruar të përdorin emrin e tyre të vërtetë në platformë.

Cambridge Analytica ka shkruar këtë mëngjes se të dhënat e marra nga Kogan / GSR nga Twitter nuk janë blerë ose përdorur nga Cambridge Analytica. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Themeluesi i Twitter dhuron 1 miliardë dollarë për të luftuar koronavirusin

Tags >

Twitter