Lajmet

Ekosistemi i “cloud computing” do të mbërrijë në vitin 2013

Publikuar , 28 Janar 2013
0
Ekosistemi i “cloud computing” do të mbërrijë në vitin 2013

Cloud computingTregu global i “cloud computing” do të vazhdojë të rritet në vitin 2013, ku ndërmarrjet do të shikojnë për të zvogëluar shpenzimet dhe për të rritur risitë, sipas firmës Ovum.

Në saj të raportit “2013 Trends To Watch:Cloud Computing” , Ovum ka parashikuar se modelet publike, private, dhe hibride cloud janë duke evoluar dhe duke u përshtatur me gradat sipërmarrëse. Sipas analistit të Ovum Software UK, Laurent Lachal, shfaqja e ekosistemeve cloud do të jetë këtë vit.

“Clouds publike janë afruar gjithnjë e më shumë jo vetëm si platformat e ofrimit të teknologjisë, por edhe si shpërndarës të ekosistemit për ofruesit e shërbimeve cloud dhe konsumatorët”,-tha ai në një deklaratë.

“Këto Clouds publike ofrojnë një mënyrë të re për të përshpejtuar pjesëmarrjen në rrjetet sociale që evoluojnë me shpejtësi dhe ekosistemet të zgjedhjes mobile të moshës së internetit”.

Të dhënat Big

Raporti i Ovum gjithashtu parashikon që të dhënat do të bëhen “vaj” i “cloud computing “të ri gjatë 2013. Sipas Lachal, kjo është për shkak se shërbimet “cloud computing”, dhe aplikacionet sociale ose platformat mobile që mbështesin cloud, të gjenerojnë një shumë të dhënash të cilat në kthim kërkojnë shërbimet dhe aplikacionet cloud të cilat kanë kuptim.

“Kjo prirje lidhet me trendet dhe furnizuesit e tjerë të industrisë të tilla si Internet of Thing, hapja e të dhënave qeverisëse, përdorimin e IT dhe e fundit por jo më pak, të dhënat e mëdha”, tha ai.

F“Vëmendja e tregut nën “flamurin” e të dhënave të mëdha, aktualisht është përqendruar kryesisht në çështjet e teknologjisë, por nga 2013 e në vazhdim nuk do të rritet interesi në ndërrimin kulturor të kërkuar nga shitësit dhe ndërmarrjet për të kthyer të dhëna në një burim për ti menaxhuar dhe për ti bërë monedha”.

LEXO EDHE:  Videot 8K në Galaxy S20 zënë 600MB për minutë

Kjo do të përfshijë menaxhimin e të dhënave abstrakte nga themeli i sistemeve IT, ndarjen brenda dhe jashtë ndërmarrjes, dhe vlerësimin përmes një modeli nga ofruesit e shërbimeve cloud të tilla si Accenture.

“Disa shitës kanë luajtur me kartën e të dhënave cloud në fillim, por prodhimi i të dhënave cloud, dhe konsumi i ekosistemit është ende në marrje dhe do të vazhdojë të zhvillohet gjatë pesë viteve të ardhshme”,- tha Lachal. (PCWorld Albanian)

Tags >

cloud