Blog

Ekspertët të alarmuar nga një sistem i inteligjencës artificiale që shkruan artikuj

Nga: PCWorld Albanian
Publikuar , 27 Gusht 2019
0
Modeli quhet GPT-2 dhe është trajnuar me një set të dhënash prej tetë milionë uebfaqe dhe mund ti adoptohet stilit dhe përmbajtjet origjinale. Ekspertët të alarmuar nga një sistem i inteligjencës artificiale që shkruan artikuj

Një sistem i inteligjencës artificiale i cili gjeneron lajme reale, poema dhe artikujt është përditësuar dhe disa pretendojnë se është po aq i mirë sa një shkrues njerëzor.

Sistemi ndërtuar nga firma hulumtuese OpenAI, është konsideruar shumë i rrezikshëm për tu ofruar për publikun sepse mund të përdoret për abuzime.

Por tashmë një version akoma më i fuqishëm i sistemit mund të përdoret për të krijuar lajme të rreme.

Modeli quhet GPT-2 dhe është trajnuar me një set të dhënash prej tetë milionë uebfaqe dhe mund ti adoptohet stilit dhe përmbajtjet origjinale.

Mund të përfundojë një poemë Shekspiri si dhe të shkruajë artikujt dhe epitete.

Ekspertët janë të shqetësuar se GPT-2 është ai lloj teknologjie që njerëzit e këqij e kanë kërkuar aq shumë për të manipuluar masat duke e bërë më të rrezikshëm se çfarëdo lloj arme tjetër luftarake. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Kina urdhëron zyrat shtetërore të heqin pajisjet dhe teknologjinë e huaj