Lajmet

Elevator Lab: Raiffeisen Bank Shqipëri dhe Kosovë mbyllin me sukses programin “Sfida Rajonale Elevator Lab 2019”

Nga: PCWorld Albanian
Publikuar , 18 Qershor 2019
Elevator Lab: Raiffeisen Bank Shqipëri dhe Kosovë mbyllin me sukses programin “Sfida Rajonale Elevator Lab 2019”

Raiffeisen Bank Shqipëri ka mbyllur me sukses mbrëmjen e 13 Qershorit programin “Sfida Rajonale Elevator Lab Shqipëri & Kosovë 2019” në bashkëpunim me Raiffeisen Bank në Kosovë. 15 startupet pjesëmarrëse paraqitën prezantimet (pitche) përpara jurisë dhe fitues u zgjodh AILand, prezantuar nga Gentjan Zotaj, i cili shpjegoi që aplikacioni ndihmon klientët, përmes thjeshtimit të komunikimit me bankat duke i lënë klientët të flasin në mënyrën se si ata janë mësuar të financojnë nevojat e tyre. Ndërkohë vendi i dytë u shpall fitues Qëndresa Hoti, nga Kosova, ShefNoMore i cili konsiston në pagesat online.

Fokusi kryesor fillimisht janë baret dhe restorantet, ku përmes një bar kodi, që do të ngjitet në secilën tavolinë, i lidhur me lokalin përmes këtij aplikacioni do të bëhet pagesa e asaj që konsumuat në restorant. Vendi i tretë u shpall Alban Afmeti me projektin Squadin, e cila është një platformë rekrutimi që organizon dhe automatizon procesin e rekrutimit për një kompani. Me anë të Squadin, çdo kompani mund të kufizojë gjithçka duke filluar nga njoftimet, testimet e aplikantëve, etj.

Për të dytin vit radhazi Raiffeisen Bank organizoi këtë program, i cili hapi raundin e dytë të aplikimeve me datë 7 Maj dhe përgjatë 3 javëve ju bëri thirrje të gjithë të interesuarve, start-upve, etj të aplikonin me idetë dhe zgjidhjet e tyre në 6 fushat e interesit dhe më gjerë. Gjatë kësaj periudhe u organizuan aktivitete të ndryshme prezantuese në Universitete të ndryshme në Tiranë si dhe përgjatë aktivitetit StartupGrind Tirana.

Të pranishëm në eventin final ishin dhe Drejtori i Përgjithshëm i Raiffeisen Bank Shqipëri z.Christian Canacaris dhe Drejtori i Përgjithshëm i Raiffeisen Kosovë, z. Robert Wright.

Në fjalën e tij përshëndetëse z. Canacaris tha, “Elevator Lab është një program partneriteti fintech, i cili është më i madhi në Europën Qendrore dhe Lindore, i cili zhvillon raundin e tretë që prej fillimit të tij në vitin 2017. Të angazhuar drejt inovacionit dhe për t’i shërbyer më mirë klientëve tanë, ne po e prezantojmë këtë program për të dytin vit, po kësaj here në të dy tregjet Shqipëri dhe Kosovë pas një raundi të parë shumë të suksesshëm gjatë vitit 2018.

LEXO EDHE:  Samsung bën gati smartfonin që e bën 5G të aksesueshëm për të gjithë

Kjo është një mundësi e shkëlqyer për një partneritet të gjerë në grup, ku ne jemi shumë të kënaqur t’i japim komunitetit rajonale në këto dy vende. Raiffeisen Bank në Shqipëri është në transformim të vazhdueshëm dixhital dhe ne gjithmonë do të mbështesim projektet teknologjike që do të ndihmojnë në përmirësimin e shërbimit ndaj klientëve tanë dhe performancën tonë si bankë”.

“Programi i “Elevator Lab”, i mundësuar nga Raiffeisen Bank, është programi më i madh i partneritetit të kompanive fintech në Europën Qendrore dhe Lindore. Programi është në kërkim të zgjidhjeve inovatore të reja për të zhvilluar së bashku biznesin e nesërm bankar.

Pasi të jetë përzgjedhur, komuniteti i startupave do të kenë mundësin e zhvillimit të biznesit të tyre këtu në nivel lokal me Raiffeisen Kosovë dhe Raiffeisen Shqipëri dhe potencialisht në të gjithë rajonin e Europës Qendrore dhe Lindore ku vepron Raiffeisen. Nga sfida e vitit të kaluar për Kosovën, ne kemi nisur partneritet të suksesshëm me fintech-un fitues AR Vision në RBKO”, shtoi Z.Wright gjatë fjalimit të tij. /PCWorld Albanian