Lajmet

Emoticon bëhet 30 vjeç

Publikuar , 21 Shtator 2012
0
Emoticon bëhet 30 vjeç

Smajli anësor mbushi 30 vjeç dje. Scott E. Fahlman i doli kjo ide e re gjatë një shkrimi në një bord në 19 shtator 1982 si një mënyrë e të mbajtuarit shënim një të dhënë dhe jo për tu marrë shumë serjozisht.

Komunikimit me zë i mungonte toni apo lloji i të folurit njësoj siç bëhet kur komunikohet me telefon.

Kështu që nuk dallohet kur dikush përdor ironinë apo shakanë.

Smajli i Fahlman shumë shpejt u tërhoqi vëmendjen njerëzve dhe filloi të përdorej shumë shpesh. Gjatë kohës që Fahlman e kuptoi se smajlet kishin dalë në modë ishte shumë vonë, ai nuk mundi ta gjente bordin original.

Në vitin 2001 punonjësi i Microsoft, Mike Jones sponzorizoi një kërkim për të gjetur postimin origjinal. Pas gjashtë muajsh kërkimesh skuadra e tij arriti ta gjente dhe ta deshifronte nëpërmjet disa aparateve të veçanta.

Ditët e sotme smajlet janë në modë dhe përdoren pothuajse në çdo aplikacion. (PCWorld Albanian)

LEXO EDHE:  Google anulon konferencën e zhvilluesve I/O për shkak të koronavirusit

Tags >

softuer