Blog

Energjia e konsumuar nga Bitcoin në Islandë kalon atë të shtëpive Islandeze

Publikuar , 13 Shkurt 2018
0
Islanda ka një popullsi të vogël prej 340,000 banorësh. Në vitet e fundit ka parë një rritje të numrit të qendrave të të dhënave ndërtuar nga firma me politika të ambientaliste. Energjia e konsumuar nga Bitcoin në Islandë kalon atë të shtëpive Islandeze

Islanda po përballet me rritjen eksponenciale të fabrikave të prodhimit të Bitcoin të cilat po konsumojnë energji kolosale raportoi një firmë vendase e energjisë.

Këtë vit, elektriciteti i shfrytëzuar nga fabrikat e prodhimit të monedhave kriptografike ka kaluar energjinë e konsumuar nga shtëpitë Islandeze.

Islanda ka një popullsi të vogël prej 340,000 banorësh. Në vitet e fundit ka parë një rritje të numrit të qendrave të të dhënave ndërtuar nga firma me politika të ambientaliste.

Fabrikat e monedhave kriptografike kujdesen për përpunimin e transaksioneve dhe nga puna e bërë shpërblehen me monedha të reja që hyjnë në qarkullim.

Këta kompjutera zgjidhin probleme komplekse matematikore. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Policia Franceze rrezoi një botnet masiv kriptomonedhash dhe vrau 850,000 infektime në distancë

Tags >

Bitcoin