Lajmet

Epoke e re për Makinat e kërkimit – MDCACHE Index Unique

Publikuar , 12 Maj 2009
0
Epoke e re për Makinat e kërkimit – MDCACHE  Index Unique

Në fund të vitit 2008 nga kompania ‘Netsolution, Inc’ ka lansuar një modul i ri shumë-dimensional për makinat e kërkimit në ueb. Ky modul është një librari e Java-s me një ndërfaqe shumë të thjeshtë që mundëson kërkimin me çelësa të ndryshëm në mënyrë shumë efikase dhe të lehtë.

Ky program (modul) bën të mundur ndërtimin e gatshëm të  “makinave për kërkime unike”  me teknologji  “web 2.0”. Me këtë modul shumë lehtë mund të ndërtohen makina për kërkim të fotografive,  të audio dosjeve, Video dosjeve, makina për kërkim të lokacioneve dhe për kërkim të objekteve, me një fjalë makina për kërkim me qasje unike (për të dhëna të caktura).

Për më shumë detaje vizitoni  http://mdcache.com/ .

Makinë kërkimi shumë-dimenzionale

Kërkim shumë-dimenzional do të thotë kërkim me çelësa të ndryshëm. MDCache bën të mundur kërkimin e të dhënave komplekse me efikasitet më të madh se kërkimi nga bazat e të dhënave. Beneficion kryesorë i makinave për kërkim të këti lloji është se mund të shfrytëzohen për  përdorim në çdo ueb faqe me teknologji “web 2.0” dhe me një kosto shumë të ulët.

LEXO EDHE:  Broadcom blen gjigantin Amerikan të sigurisë kibernetike për 10.7 miliardë dollarë

Lajmet e fundit>