Siguri

Evropa e para për prodhimin e spam

Publikuar , 16 Korrik 2010
0
Evropa e para për prodhimin e spam

Evropa ka prodhuar mbi një të tretën e spamit në çerekun e dytë të vitit 2010, dukshëm më shumë sesa Azia, ka bërë të ditur kompania teknologjike e sigurisë Sophos. Azia ka qenë para Evropës në çerekun e parë të këtij viti.

Në terme të shteteve, Britania është renditur si kontribuesi më i madh në Evropë, për sa i përket shpërndarjes së spamit. “Britania e Madhe ka pësuar një rritje të dukshme të spamit. Me një dalje totale prej 4.6 për qind të spamit të botës, kjo e bënë Britaninë e Madhe shtetin e katërt në botë që shpërndanë më së shumti spam” thuhet në raport.

Një rritje graduale janë duke pasur edhe Franca, Italia dhe Polonia të cilët gjithashtu janë duke kontribuar në spamin e Evropës.

Renditejet e shteteve Aziatike në “hall of shame” në përgjithësi ka rënë, ku edhe Vietnami e edhe Kina kanë pësuar rënie, nga pesë vende, në vendin e dhjetë, gjegjësisht njëzetë. SHBA-ja ka mbetur ende lideri më i madh i krijimit të spam email, duke marr rreth 15.2 për qind të tërë spamit të botës së dërguar në çerekun e dytë, që është një rritje në krahasim me 13.1 për qind sa ishte në çerekun e parë të këtij viti. India u rendit e dyta me 7.7 për qind dhe Brazili mori vendin e tretë me 5.5 për qind.

Sophos gjithashtu tha se spami me email përbën rreth 97 për qind të të gjith emaileve të pranuar nga email serverët e bizneseve, “duke rënduar kështu rrjetin e burimeve dhe duke humbur një sasi të madhe të kohës për të ulur produktivitetin”.

“Spam do të vazhdojë të jetë një problem global derisa vazhdimisht spamerët do të fitojnë të holla prej tij. Kjo ka kuptim komercial për kriminelët që të vazhdojnë, edhe nëse një porcion shumë i vogël i njerëzve klikojnë në ato linqe”.

LEXO EDHE:  Aplikacioni i Facebook për fëmijët ka lejuar të huajt ti bashkohen bisedave