Lajmet

Evropianët po shpenzojnë më shumë online

Publikuar , 22 Janar 2012
0
Evropianët po shpenzojnë më shumë online

Kelkoo parashikon se shpenzimet online në Bashkimin Evropian projektohet të vazhdojnë me rritje, dhe thuhet se do të arrij në një shumë prej 232 miliard euro para fundit të vitit. Nëse parashikimet dalin të vërteta, kjo do të nënkuptojë një rritje prej 16 për qind krahasuar me 200 miliard sa ishte arritur në vitin 2011, dhe natyrisht supozohet të vij në shpinë të variantave tradicionale të tullave dhe llaçit, rritja e të cilave projektohet të rritet për më pak se 1.8 për qind.

Të dhënat e mbledhura gjithashtu sugjerojnë se ka hapësirë të theksuar për rritje, megjithatë shpenzimi online ka kapur vetëm 7.8 për qind të të gjithë tregtive të bëra në Bashkimin Evropian në vitin 2011, ku Britania e Madhe, Gjermania dhe Franca janë pëgjegjëse për 71 për qind të tërë kësaj.

16 për qind e rritjes së projektuar është një rënie e lehtë prej vitit 2011, që ka vëzhguar shpenzimet online në BE duke u rritur për 18 për qind – edhe pse Evropa po vazhdon të përjetojë një rritje të shprehisë së klikimit dhe blerjes dhe po tejkalon SHBA’n, që ka përjetuar një rritje prej vetëm 12.8 për qind në vitin 2011. 

LEXO EDHE:  Një mashtrim i ri po qarkullon në WhatsApp