Biznes

Facebook: 100 $ për ti dërguar mesazh Zuckerberg

Publikuar , 13 Janar 2013
0
Facebook: 100 $ për ti dërguar mesazh Zuckerberg

Dëshironi për të dërguar një mesazh të drejtpërdrejt themeluesit të Facebook-ut Mark Zuckerberg? Kjo mund t’ju kushtojë 100 $, në qoftë se ju nuk doni që ajo të shkojë në folderin spam të tij.

Nëse ju nuk jeni ende miq me Zuckerberg në rrjetin social, ju mund të shihni një kërkesë të shfaqur nëse ju dëshironi të paguani 100 $ për mesazhin tuaj të dërgohet direkt në inbox-in e tij. Nëse jo,mesazhi juaj shkon në folderin “other”.

Taksa e madhe është pjesë e një eksperimenti të shpallur nga rrjeti social muajin e kaluar.

Me sa duket, kjo është vetëm për një grup të vogël të përdoruesve që është duke iu dhënë mundësia e mesazheve të paguara. Për të gjithë të tjerët, sistemi punon si më parë, me mesazhet e dërguara për ata qe nuk janë shokë në rrjetin social, kalojnë në “other”.

Ideja,( Facebook tha në një blog post zyrtar), është që të përpiqen dhe për të zvogëluar spam duke e bërë të vështirë për mesazhe masive që do të dërgohen në inbox-et kryesore.

Madje edhe një çmim formal mund ta godasë koston e fushatave te spam në lartësi penguese. Rrjeti social e quajti atë një “eksperiment të vogël për të provuar dobinë e sinjaleve ekonomike për të përcaktuar rëndësinë”.

Sipas Mashable, një zëdhënës i kompanisë Facebook tha se “ne jemi duke testuar disa pika ekstreme të çmimeve për të parë se çfarë punon për të filtruar spam”. (PCWorld Albanian)

facebook

LEXO EDHE:  Monedhat dixhitale nuk kanë për të zëvendësuar dollarin