Blog

Facebook akuzohet se ka dërguar punonjësit në zyra gjatë pandemisë

Nga: PCWorld
Publikuar , 20 Nëntor 2020
Pretendimet janë bërë publike në një letër të hapur e cila thotë se firma rrezikon jetën e njerëzve për të mbajtur fitimet e larta. Ata bënë thirrje Facebook që do të mundësojë më shumë punë në distancë. Facebook akuzohet se ka dërguar punonjësit në zyra gjatë pandemisë

Mëse 200 punonjës të Facebook në mbarë botën akuzojnë kompaninë se ka detyruar moderatorët e përmbajtjes së kthehen në zyrat e punës pavarësisht rrezikut të infekimit me koronavirus.

Pretendimet janë bërë publike në një letër të hapur e cila thotë se firma rrezikon jetën e njerëzve për të mbajtur fitimet e larta. Ata bënë thirrje Facebook që do të mundësojë më shumë punë në distancë.

Por rrjeti social thotë se pjesa më e madhe e moderatorëve po punojnë nga shtëpia. “Pjesa më e madhe e 15 mijë moderatorëve të përmbajtjeve kanë punuar nga shtëpia dhe do të vijojnë kështu edhe gjatë pandemisë.”

Në Gusht Facebook tha se stafi do të punojë nga shtëpia deri në Verën e 2021 por media sociale mbështetet në mijëra kontratokë të cilët punojnë për kompani të tjera si Accenture dhe CPL për të identifikuar materiale të cilat shkelin politikat e përdorimit dhe përhapin dezinformim.

Në letrën e hapur punonjësit thanë se ju ishte kërkuar të riktheheshin pas përpjekjeve të Facebook për tu mbështetur në inteligjencën artificiale për moderimin e përmbajtjeve. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Facebook do të paralajmërojë përdoruesit kur shpërndajnë disa lloje artikujsh

Tags >

Facebook