Biznes

Facebook dhe Instagram rrezikojnë mbylljen në Evropë

Nga: PCWorld
Publikuar , 22 Shtator 2020
Në rast se rrjetit social i ndalohet transferimi i të dhënave në SHBA, atëherë kompania thotë se është e detyruar të ndalojë ofrimin e shërbimeve të Facebook dhe Instagram në Evropë. Facebook dhe Instagram rrezikojnë mbylljen në Evropë

Facebook thotë se mund të ndalojë operimin e aplikacionit Facebook dhe Instagam në Evropë falë rregullave të reja të privatësisë të cilat ndikojnë mënyrën sesi rrjeti social transferon të dhënat mes BE-së dhe SHBA.

Kompania dërgoi një padi në gjykatën e larët Irlandeze më 10 Shtator . facebook sfidoi urdhrit e autoritetet Irlandez për Mbrojtjen e të Dhënave të Konsumatorit që kërcënon Facebook me bllokimin e transferimit të të dhënave të qytetarëve Evropianë në SHBA.

Në rast se rrjeti socialt i ndalohet transferimi i të dhënave në SHBA, atëherë kompania thotë se është e detyruar të ndalojë ofrimin e shërbimeve të Facebook dhe Instagram në Evropë.

Facebook numëron 410 milionë përdorues aktivë në Evropë. Rrjeti social është ankuar edhe për trajtimin e pandershëm dhe se asnjë kompani tjetër Amerikan nuk është shënjestruar në këtë mënyrë.

Në Korrik të këtij viti dështoi e ashtuquajtura Mburoja e Privatësisë që do të garantonte transferimin e të dhënave mes SHBA dhe Evropës. Në skenarin më të keq një startup Gjerman nuk do të mund të përdorte shërbimet cloud të një kompanie Amerikane. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Zyrtari i lartë Evropian takohet me Elon Musk