Lajmet

Facebook “e di” se kur do të vdisni

Publikuar , 29 Qershor 2018
0
Shumë prej këtyre teknikave thjesht mbështeten në të dhënat e gjeolokacionit të celularëve tuaj në mënyrë që të mësojnë më shumë për ju dhe zakonet tuaja. Facebook “e di” se kur do të vdisni Photo Source: Reuters

Facebook njihet për gjerat ekstreme që nevojiten për të mbledhur të dhëna për përdoruesit e tij.

Por disa shpikje të paraqitura kohët e fundit tregojnë se sa të përhapura janë bërë këto përpjekje që arrijnë të parashikojnë edhe kohën kur mund të vdisni.

Shumë prej këtyre teknikave thjesht mbështeten në të dhënat e gjeolokacionit të celularëve tuaj në mënyrë që të mësojnë më shumë për ju dhe zakonet tuaja.

Në një prej skemave që mund të jetë tronditëse, studiuesit e Facebook përshkruajnë aftësinë për të “parashikuar një ngjarje të ndryshimit të jetës” për përdoruesit, siç janë statusi i martesës, ditëlindjet, vendet e reja të punës, lindja në familje, diplomimi apo edhe vdekja

LEXO EDHE:  Shtyhet debutimi i sezonit 2 të Fortnite