Lajmet

Facebook lançon aplikacionin Lite, i dizenjuar për përdoruesit që disponojnë një lidhje të ngadaltë interneti

Publikuar , 05 Qershor 2015
0
Facebook lançon aplikacionin Lite, i dizenjuar për përdoruesit që disponojnë një lidhje të ngadaltë interneti

fblite_hero.0.0Më herët gjatë këtij viti, Facebook premtoi se do të sillte një version të aplikacionit të tij mobile posaçërisht për tregjet e vendeve në zhvillim. Facebook e mbajti premtimin, ky aplikacion tashmë ka mbërritur dhe quhet Facebook Lite. Aplikacioni është perfekt për ata përdorues që duan të qëndrojnë në kontakt me miqtë e tyre përmes Facebook edhe nëse nuk kanë një lidhje interneti të shpejtë, bateri të vogël apo smartfona të nivelit të lartë. Fillimisht Facebook Lite është bërë i disponueshëm në Azi dhe më pas do të mbërrijë dhe në pjesë të Afrikës, Amerikës Latine si dhe në Europë.

Facebook Lite deri më tani funksionon në Android dhe është i ndërtuar në atë mënyrë që ti ofrojë përdorusve gjërat më bazike. Si pasojë Facebook Lite do të zërë vetëm 1MB në hapsirën e memories së pajisjes tuaj. Aplikacioni është gjithashtu i thjeshtë dhe i shpejtë për tu instaluar. Funksionet si video apo shërbimet e vendodhjes që përmbajnë një sasi të madhe të dhënash janë të disponueshme. Lite është optimizuar për të shfrytëzuar disavantazhet e rrjetit 2G dhe funksionon dhe në vendet me sinjal të dobët.

Kompania Facebook kohët e fundit është duke bërë goxha përpjekje për të rritur aksesimin e internetit në vendet e pazhvilluara dhe në vëndet në zhvillim. Në ktë mënyrë duke i bërë një të mirë popullsisë së botës, Facebook rrit dhe numrin e përdoruesve të shërbimeve të saj. Një mjet tjetër që Facebook po përdor për këtë qëllim janë dhe dronët që funksionojnë më energji diellore  dhe ofrojnë internet. Ndërkohë që iniciativa më e fundit, Internet.org është dizenjuar për të kurajuar zhvilluesit të dizenjojnë shërbime online për vendet e tyre. Pavarësisht dëshirës së mirë së Facebook, kompania ka marrrë kritika të shumta në lidhje me ndikimit që do të kenë këto iniciativa në neuralitet dhe konkurencë. (PC World Albanian)

LEXO EDHE:  Aplikacioni Mail në Windows 10 pajiset me "Dark Mode"

Tags >

Facebook
Lajmet e fundit>