Lajmet

Facebook përgatitet të refuzojë fëmijët nën 13 vjeç

Publikuar , 05 Qershor 2012
0
Facebook përgatitet të refuzojë fëmijët nën 13 vjeç

Politika e re e Facebook-ut për moslejimin e regjistrimit të fëmijëve nën 13 vjeç është bërë ose për shkak të ligjeve, ose për shkaqe morale. Kompania e ka parë të arsyeshme të mos i lejojë ata fëmijë që akoma nuk kanë arritur moshën e adoleshencës. Gjithësesi mbetet për t’u parë se çfarë do të ndodhë.

Një raport në The Wall Street Journal tregon se Facebook-u është duke testuar mekanizma për të lidhur llogarinë e fëmijëve me atë të prindërve të tyre, duke u dhënë prindërve një kontroll të plotë mbi aktivitetet online të fëmijëve të tyre, listën e shokëve, aplikacionet si dhe karakteristika të tjera.

Pse duhet ta bëjë? Për para sigurisht. WSJ thotë se fëmijët nën 13 vjeç mund t’i japin Facebook-ut një mënyrë tjetër për të bërë lekë, duke u dhënë prindërve faturën për lojrat dhe aplikacione të tjera. Ndoshta një arsye tjetër është se të bllokosh fëmijët është një betejë e humbur, duke iu referuar rregullave.

“Postimet e fundit tregojnë sa e vështirë është të zbatosh ligjet e moshës në internet, në një kohë që edhe vetë prindërit duan që fëmijët e tyre të përdorin internetin”, – i tha Facebook, WSJ.

Facebook-u thotë të vërtetën, por le të tregohemi realistë. E gjithë kjo bëhet për para, duke qenë dhe në një situatë të vështirë, pas daljes publike që bëri Mark Zuckerberg. Kompania ka për t’iu dhënë shumë përgjigje investitorëve, kështu që kërkon një tjetër formë përfitimi. (PCWorld Albanian)

Mendoni se Facebook duhet t’ua ndalojë hyrjen të miturve nën 13 vjeç?

LEXO EDHE:  Aplikacioni që po tërheq më shumë përdorues se Instagram