Analiza

Facebook tani ka 800 milionë përdorues

Publikuar , 06 Tetor 2011
0
Facebook tani ka 800 milionë përdorues

Një tjetër krahasim i mirë është që Facebook tani ka aq shumë përdorues sa i kishte tërë interneti në vitin 2004, në vitin kur u themelua edhe vetë Facebook.

Sa për argëtim, më poshtë mund t’i lexoni disa krahasime interesante.

Madhësia e bazës së rrjetit Facebook me përdorues aktivë është:

38% e tërë popullsisë së botës që përdor internet

87% e tërë popullsisë së Azisë që përdor internet

168% e tërë popullsisë evropiane që përdor internet

294% e tërë popullsisë së Amerikës Veriore që përdor internet

370% e tërë popullsisë së Amerikës Latine që përdor internet

674% e tërë popullsisë së Afrikës që përdor internet

1,674% e tërë popullsisë së Lindjes së Mesme që përdor internet

3,757% e tërë popullsisë së Oqeanisë/Australisë që përdor internet

Dhe duke e krahasur atë me tërë popullsinë e disa shteteve të përzgjedhura, kemi:

Baza a përdoruesve aktivë të rrjetit Facebook është:

2.5 herë më e madhe se popullsia e Shteteve të Bashkuara të Amerikës

3.9 herë më e madhe se popullsia e Brazilit

5.8 herë më e madhe se popullsia e Rusisë

6.3 herë më e madhe se popullsia e Japonisë

9.7 herë më e madhe se popullsia e Gjermanisë

12.4 herë më e madhe se popullsia e Francës

13 herë më e madhe se popullsia e Britanisë së Madhe

13.8 herë më e madhe se popullsia e Italisë

19.7 herë më e madhe se popullsia e Spanjës

23.5 herë më e madhe se popullsia  e Kanadës.

36.6 herë më e madhe se popullsia e Australisë

76.7 herë më e madhe se popullsia e Belgjikës

88 herë më e madhe se popullsia e Suedisë

144.6 herë më e madhe se popullsia e Danimarkës

185.7 herë më e madhe se popullsia e Irlandës

250.39 herë më e madhe se popullsia e Shqipërisë

LEXO EDHE:  Si mund ta masim ekonominë dixhitale?

470.59 herë më e madhe se popullsia e Kosovës (nëse e marrim popullsinë 1.7 milion banorë)

Vetëm India dhe Kina kanë popullsi më të madhe

Tabela e dytë krahason tërë popullsinë, jo vetëm përdoruesit e internetit. Vërtet që Facebook ka arritur të përhapet mjaft shumë./pcworldalbanian