Lajmet

Facebook do të vendosë video reklama brenda Messenger

Publikuar , 19 Qershor 2018
Facebook ka gjetur një vend të ri për të shitur reklamat video: Inside Messenger, ku disa përdorues do të fillojnë të shohin video reklama automatike që shfaqen në kutinë e tyre të postës, pranë mesazheve nga miqtë dhe familjarët. Facebook do të vendosë video reklama brenda Messenger

Facebook ka gjetur një vend të ri për të shitur reklamat video: Inside Messenger, ku disa përdorues do të fillojnë të shohin video reklama automatike që shfaqen në kutinë e tyre të postës, pranë mesazheve nga miqtë dhe familjarët.

Messenger fillimisht filloi të shiste reklama brenda Messenger, 18 muaj më parë, por ato ishin reklama statike, jo video. Përfitimi i reklamave me video është se ato zakonisht janë më të shtrenjta, që do të thotë se ato janë më të vlefshme për Facebook.

Kompania ka thënë në të kaluarën se po del jashtë hapësirës për reklama brenda aplikacionit të saj të Facebook, kështu që ne kemi parë që Facebook të zgjerojë reklamat në më shumë vende, si Messenger dhe konkurrenti i Craigslist në Facebook, Marketplace.

Sidoqoftë shqetësimi në qoftë se jeni përdorues, është se duke parë reklama video autoplay pranë mesazheve tuaja private do të bëhen të bezdisshme ose të padurueshme.

Stefanos Loukakos, i cili drejton biznesin e reklamave të Messenger, thotë se është i vetëdijshëm për këtë dhe kompania do të monitorojë sjelljen e përdoruesit për të përcaktuar nëse këto reklama i shqetësojnë njerëzit.

“Prioritet i lartë për ne është përvoja e përdoruesit”, tha ai nga një kabana në plazh në festivalin e reklamave të Lions në Cannes të martën. “Pra, nuk e dimë ende nëse këto do të funksionojnë. Megjithatë, shenjat deri tani, kur testuam reklamat themelore, nuk treguan ndonjë ndryshim me atë se si njerëzit përdorën platformën ose sa mesazhe dërgojnë. Videoja mund të jetë pak më ndryshe, por ne nuk besojmë kështu.”

Reklamat kanë filluar të qarkullojnë tek njerëzit të hënën, tha Loukakos. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Twitch pre e një sulmi masiv kibernetik