Blog

Facebook verifikon një mashtrues Bitcoin si faqja zyrtare e Elon Musk

Nga: PCWorld
Publikuar , 02 Nëntor 2021
Por ata që menaxhojnë faqen në përshkrimin e saj thuhet se janë Egjipt. Llogari ka vetëm 11 postime dhe shumica janë ripostime të cicërimave të Musk. Facebook verifikon një mashtrues Bitcoin si faqja zyrtare e Elon Musk

Pavarësisht përpjekjeve të Facebook për të identifikuar llogari popullore të dyshimta dhe bllokuar ato, rrjetit social i ka shpëtuar një e tillë dhe jo pa shumë zhurmë.

Facebook gabimisht verifikoi një faqe ndjekësish të Elon Musk sikur të ishte llogaria zyrtare e tij. Mbi të gjitha është një faqe që përdoret nga një mashtrues bitcoin.

Faqja kishte 153 mijë ndjekës dhe e kujtdo mund të jetë por jo e Elon Musk. Në një postim të fundit faqja ju kërkon ndjekësve të dërgojnë 1000 dollarë në bitcoin për të marrë 2000 në këmbim.

Por ata që menaxhojnë faqen në përshkrimin e saj thuhet se janë Egjipt. Llogari ka vetëm 11 postime dhe shumica janë ripostime të cicërimave të Musk.

Procesi i verifikimit të Facebook kërkon që pronarët e llogarive të dërgojnë provën e identitetit si një patentë apo pasaportë. Por mashtruesit kanë arritur shpeshherë të gjejnë rrugëzgjidhje këtyre mekanizmave. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Instagram lançon hapësirën e re për kontrollimin e aktivitetit në aplikacion

Tags >

Facebook