Softuer

Facebook shpjegon pse faqja kishte probleme për 2 orë e gjysmë

Publikuar , 24 Shtator 2010
0
Facebook shpjegon pse faqja kishte probleme për 2 orë e gjysmë

Facebook ka shpjeguar se shkaku kryesor i ndërprerjes ishte ‘një trajtim fatkeq i dorëzuar në kushte të gabuara. Në sistemin e automatizuar për verifikimin dhe konfigurimin e vlerave i cili kishte përfunduar duke shkaktuar dëme më shumë se sa pritej’

Pastaj për ti përkeqësuar gjërat edhe më tutje, përdoruesit e Facebook-ut patën probleme kur e hapën atë pasi që njëra nga bazat e të dhënave e interpretonte atë si një vlerë invalide, dhe fshinte arkat kryesore korresponduese.
Kjo do të thotë se më pas problemi origjinal ishte rregulluar, dhe lumi i pyetjeve vazhdoi.

Për sa kohë që bazat e të dhënave dështuan në shërbimin e disa përgjigjeve, përgjigjet më të mëdha ata i shkaktuan vetvetes. Shkaktimet e faqes së Facebook-ut kanë nxitur reagime pasi që nuk lejonte që data e të dhënave të merrte veten.
Për të ndaluar lakun Facebook është dashur që ti jep fund të gjithë trafikut në faqe dhe grumbullimin e bazës të të dhënave, duke lejuar kështu që baza e të dhënave të rikthehet në gjendjen e mëparshme stabile.
Facebook tani është duke zhvilluar sistemin e ri i cili duket të jetë më i mrekullueshëm me reagime unazore dhe me maje transparente.

LEXO EDHE:  Aplikacioni i ri i Adobe për vizatim quhet Fresco