Vëzhgim

FBI kërkon derë të pasme në Facebook dhe Google+

Publikuar , 05 Maj 2012
0
FBI kërkon derë të pasme në Facebook dhe Google+

Kjo ende do të përfshinte të njëjtën kërkesë për një urdhër gjykate si për thirrjet telefonike, edhe nëse bartësit në Shtetet e Bashkuara e gëzojnë imunitetin për bashkëpunim me ndonjë përgjim të paarsyetuar.

Ashtu siç mund të pritet, ndërmarrjet teknologjike dhe avokatët për të drejtat e njeriut e pëlqejnë objektin e Fondacionit për Kufijtë Elektronikë për të thelluar qasjet e mëtutjeshme të Asistencës së Komunikimeve për Aktin për Zbatim të Ligjit (CALEA) dhe Apple mendohet që do të lobojë kundër ndonjë përkufizimi tjetër që mund të kërkojë një kanal të pasëm për qeverinë për shërbimet audiovizuale si FaceTime ose Skype. FBI, kur u pyet, nuk e pranoi, por tha që ishte duke u brengosur që të jetë duke “shkuar në errësirë” dhe që nuk arritën të krijojnë përgjimet./pcworldalbanian

LEXO EDHE:  Çfarë është Artikulli 13 i ligjit të ri Evropian të të drejtave të autorit?