Lajmet

Fillon hakimi në garën “Hack Day Kosova 2017”

Publikuar , 13 Tetor 2017
Infrasktruktura e "Hack Day Kosova 2017", e dedikuar për testim, është e izoluar nga rrjeti i jashtëm i internetit. Fillon hakimi në garën “Hack Day Kosova 2017” Photo Source: UBT

Në Kampusin Inovativ të UBT-së, në Lipjan, po mbahet dita e dytë e garës për siguri kibernetike, “Hack Day Kosova 2017”, në të cilën po garojnë dhjetëra hakerë të rinj, në mënyrë individuale e grupore.

Gara e sivjetme përfshinë identifikimin e dobësive në infrastrukturën fizike dhe virtuale të sistemeve të ndryshme, të ekspozuara për këtë garë, pastaj hakimin e infrastrukturës WI-FI, si dhe hakimin fizik të pajisjes kompjuterike.

Infrasktruktura e “Hack Day Kosova 2017”, e dedikuar për testim, është e izoluar nga rrjeti i jashtëm i internetit.

Hakerët do të kenë në dispozicion tërë ditën e sotme për të gjetur mangësitë në sistemin e sigurisë, teksa nesër do të ndahen çmimet për fituesit dhe certifikatat për pjesëmarrësit.

Aktiviteti “Hack Day Kosova 2017”, është organizuar për nder të Muajit Evropian për Siguri Kibernetike, dhe si i tillë, ka ngjallur interesim edhe tek institucionet dhe bizneset e ndryshme vendore e ndërkombëtare, që po e mbështesin në forma të ndryshme këtë garë.

Me qëllim të ndërgjegjësimit të qytetarëve rreth rëndësisë së sigurisë kibernetike, nën kujdesin e UBT-CERT, në Kosovë do të zhvillohet edicioni i dytë i garës kibernetike treditore, “Hack Day Kosova 2017”, që do të zgjasë nga 12-14 tetor dhe pritet të marrin pjesë hakerë nga i gjithë rajoni

Ditën e nesërme do të shpallen fituesit e kësaj gare, ceremoni kjo që do të pasojë me shpërndarjen e certifikatave dhe me ndarjen e çmimeve për fituesit

Kontribut në këtë garë po japin: Birra Peja, Uji Dea, ICTSmedia, Defcon, Ëmbëltore KIMI, Bylmeti, Printerior, RedBull, Lounge Bar Barrio B dhe Qendra Don Bosko. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Verifikimi me 2-faktorë ka reduktuar thyerjet e sigurisë me 50% thotë Google