Vëzhgim

Filma me qira në YouTube nga Paramount

Publikuar , 04 Prill 2012
0
Filma me qira në YouTube nga Paramount

Gjatë viteve të kaluara kanë qenë disa beteja sa i përket të drejtave të autorit. Viacom kishte paditur Google dhe YouTube në vitin 2007 nën akuzën për përkrahjen e përdoruesve që të bëhet shkarkohen në mënyrë të jashtëligjshme filmat dhe emisionet televizive të Viacom. YouTube fitoi rundin e parë në gjykatën federale të qarkut por Viacom ishte ankuar.

Viacom tashmë ka bërë biznes me vite me Google dhe disa nga përmbajtjet e ndërmarrjes kanë qenë për një kohë të gjatë të mundshme për t’u shikuar në Android dhe YouTube.

Pra, siç duket Viacom nuk dëshiron që ta lejojë që procesi të qëndrojë në mënyrën e shpërndarjes së filmave përgjatë një prize të fuqishme. YouTube, që është një nga uebfaqet më të vizituara në internet, është njëra nga faqet shumë të njohura për shpërndarje të video përmbajtjeve në internet. Google tani është duke provuar që të ta kthejë YouTube dhe platformën për celularë Android në një cak për përmbajtje të ndërtuar profesionalisht.

CNET raportoi së fundi që Google Play mund të fillojë të bëjë shitjen e filmave ndoshta më parë se edhe kjo verë./pcworldalbanian

LEXO EDHE:  Çfarë është Artikulli 13 i ligjit të ri Evropian të të drejtave të autorit?