Vëzhgim

Finlanda me ligj u ofron qytetarëve të drejtën për rrjet broadband

Publikuar , 01 Korrik 2010
0
Finlanda me ligj u ofron qytetarëve të drejtën për rrjet broadband

Ligji i ri ka gjasa të jetë realisht formalitet: rreth 96 për qind e popullësisë së Finlandës janë veçse online, kurse vetëm 4.000 apo më pak shtëpi mbetet që të lidhen në internet, ka raportuar BBC.

BBC gjithashtu ka raportuar se qeveria e Britanisë së madhe është pajtuar të ofrojë tek qytetarët qasje në një lidhje 2-Mbit në vitin 2012, por pa vendosur ligj për këtë çështje.

Në tetor, Ministri Finlandez i Transportit dhe Telekomunikacionit ka kërkuar nga ofruesit e shërbimeve të telekomunikacionit që të jenë të gatshëm të ofrojnë qasje tek pronarët e shtëpive dhe të bizneseve, një “lidhje të shpejtë dhe të kualitetit të lartë, me çmim të arsyeshëm”.

LEXO EDHE:  OnePlus 7T: Nëse po kërkoni ekselencë por pa shpenzuar shumë ky është telefoni për tu blerë