Biznes

Fondacioni Gates premton 10 miliard dollarë për vaksina

Publikuar , 30 Janar 2010
0
Fondacioni Gates premton 10 miliard dollarë për vaksina

Bill Gates arriti të krijojë pasuritë më të mëdha që ka parë ndonjëherë bota në shpinë të teknologjisë nga kompania e tij Microsoft.

Gates dha dorëheqje nga Microsoft që të fokusohet më shumë në fondacionin që ai dhe gruaja e tij e kanë themeluar me pasurinë e tyre personale.

Fondacioni Bill dhe Melinda Gates deri më tani ka dorëzuar me miliarda në fonde për të ndihmuar në përmirësimin e jetës dhe teknologjisë që përdoret për edukim anembanë botës. Në dhjetor të vitit 2009, fondacioni premtoi 3.4 milion dollarë për bibliotekat në SHBA për të ndihmuar përshpejtimin e përkrahjes dhe adoptimit të broadband në biblioteka.

Fondacioni Bill dhe Melinda Gates tani ka premtuar 10 miliard dollarë për të rritur numrin e vaksinave që janë në dispozicion për fëmijët në të gjithë botën. Sasia e madhe e fondeve do të ofrohet gjatë dhjetë viteve të ardhshme për të ndihmuar në zhvillimin dhe sjelljen e vaksinave të reja në vendet e varfra të botës. Fondet do të përdoren gjithashtu për të paguar edhe për hulumtime në vaksinat të reja.

Sipas fondacionit, rritja dispozicionit të vaksinave mund të ndihmojnë në shpëtimin e më shumë se 8 milion fëmijëve deri në vitin 2020, por ende ekzistojnë boshllëqe financimi. Pavarësisht nga sasia e madhe e parave të premtuar nga fondacioni, thirrja për më shumë investime private dhe të qeverisë në vaksina, vazhdimisht është e pranishme. 

“Ne duhet të bëjmë këtë dekadë, të vaksinave,” tha Bill Gates. “Vaksinat tashmë shpëtojnë dhe përmirësojnë jetën e milionave në vendet në zhvillim. Inovacionet do të bëjnë të mundur të shpëtohen më shumë fëmijë sesa kurrë më parë”.

LEXO EDHE:  Spotify do të mbyllë shërbimin për ata që përdorin bllokues reklamash

“Vaksinat janë një mrekulli – me vetëm disa doza, ato mund të parandalojnë sëmundje vdekjeprurëse për një jetë të tërë. Ne kemi bërë vaksinat prioritetin tonë numër një në Fondacionin Gates, sepse ne kemi parë të dorës së parë ndikimin e tyre të pabesueshme në jetën e fëmijëve”, tha Melinda Gates

10 miliard dollarët e premtuar në financimet e reja për vaksinat dhe hulumtimet e vaksinave ,  ishin shtesë ndaj 4.5 miliard dollarë që veçse ia ka përkushtuar çështjes fondacioni Gates.

Lajmet e fundit>