Biznes

Franca dhe Gjermania kërkojnë krijimin e një fondi për financimin e inovacionit në vendet e BE-së

Publikuar , 28 Maj 2018
Berlini dhe Parisi kërkuan nga Këshillit Evropian për Inovacionin për të financuar startupet teknologjike ambicioze gjatë Samitit të Ballkanit javën e kaluar. Franca dhe Gjermania kërkojnë krijimin e një fondi për financimin e inovacionit në vendet e BE-së

Franca dhe Gjermania kanë bashkuar forcat për të financuar inovacionit dhe kërkimin në startupet teknologjike në bllokun e 28 vendeve anëtare në mënyrë që Evropë të konkurrojë më nga afër me Kinën dhe SHBA-të.

Prej kohësh Evropa ka qenë prapa Shteteve të Bashkuara në zhvillimin e teknologjive të reja. Kjo e fundit ka një industri të fuqishme startupesh në Luginën e Silikonit.

Qasja më proaktive e Evropianëve të cilët tregohet të kujdesshëm në investimet e reja është parë si pengesa kryesore e një Google Evropian.

Berlini dhe Parisi kërkuan nga Këshillit Evropian për Inovacionin për të financuar startupet teknologjike ambicioze gjatë Samitit të Ballkanit javën e kaluar.

Fuqitë Evropiane si Franca dhe Gjermania ka nisur së bashku një sërë reformash në sektorë të ndryshëm.

Në letër Franca dhe Gjermania kërkojnë krijimin e një rrjeti për të ushqyer inovacionin.

Franca tashmë ka shpenzuar të paktën 1.5 miliard euro në inteligjencën artificiale. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Aplikacioni Snapchat sjell vendndodhjen në kohë reale