Lajmet

FTC zgjeron rregullat e privatësinë online për fëmijët

Publikuar , 04 Gusht 2012
0
FTC zgjeron rregullat e privatësinë online për fëmijët

Rregullatorët federalë duan të përditësojnë rregullat e nisura për të mbrojtur privatësinë online të fëmijëve për të llogaritur për zhvillime më të reja si Facebook dhe lojërat mobile.

Një ligj i vitit 1998 u kërkon Ueb faqeve që fillimisht të marrin miratimin e prindërve përpara grumbullimit të informacioneve personale nga fëmijët që janë më të rinj se 13 vjeç.

Por bota digjitale ka ndryshuar mjaft shumë që atëherë.

Rregullat e reja të propozuara e bëjnë të qartë që vendndodhja e dikujt llogaritet si informacion personal.

Ato gjithashtu zgjerojnë kërkesën për miratimin prindëror për rrjetet e reklamave të palës së tretë dhe të ashtuquajturat shtojca, që do të mund të përfshinin vegla që ndërmarrja Facebook i përdor për të vendosur butonin “like” në faqe të internetit.

Komisioni Federal Tregtar (FTC) kishte propozuar disa ndryshime në shtator, por kjo zgjeroi propozimin e së mërkurës pas marrjes së reagimit.

FTC është duke pranuar komente në versionin e ri deri më 10 shtator. (PCWorld Albanian)

LEXO EDHE:  Aplikacioni popullor i komunikimit ishte mjet përgjimi i Emirateve të Bashkuara Arabe