Lajmet

Fuchsia quhet sistemi operativ më i ri i Google

Publikuar , 15 Gusht 2016
0
Fuchsia quhet sistemi operativ më i ri i Google

new-google-logo-100611573-largeMund të diskutohet se me Android dhe Chrome OS, Google ka mjaftueshëm sisteme operative; por ndodhet një tjetër në rrallë. Për momentin dihet shumë pak, por Google ka një projekt sistemi operativ të ri në zhvillim të quajtur Fuchsia kernel – një kernel që është i dizajnuar duke pasur në mendje shkallëzueshmërinë, pajisjet e shumta dhe pajtueshmërinë me platformat e shumta.

I bazuar në projektin LittleKernel, Fuchsia  nuk është vetëm në GitHub, por gjithashtu në Google Source. Google po jep shumë pak detaje në secilën faqe, por përshkrimi i GitHub lexon : “Pinl + Purple == Fuchsia (a new Operating System)”. Ne mund të mos dimë çdo gjë në këtë fazë, por se çfarë Fuchsia do të jetë është shumë e qartë. Një gërmim nëpër disa dokumentacione që janë publikuar online zbulon se është një OS për embedding në pajisje si smartfonë dhe kompjuterë. Është dhënë si një alternative (me shumë mundësi falas) e FreeRTOS dhe ThreadX.

LEXO EDHE:  AMD injoron Nvidia me produktin e ri

Tags >

Google