Lajmet

Fushata Privatësia në Epokën Dixhitale sjell konferencën me temë “Përpunimi i të Dhënave të Ndjeshme në Sektorin Shëndetësor”

Publikuar , 11 Qershor 2015
0
Fushata Privatësia në Epokën Dixhitale sjell konferencën me temë “Përpunimi i të Dhënave të Ndjeshme në Sektorin Shëndetësor”

PDA-ftesa_print640Agjencia për Mbrojtjen e të Dhënave Personale në bashkëpunim me Ministrinë e Shëndetësisë me 12 Qershor do të mbajë konferencën me titull “Përpunimi i të Dhënave të Ndjeshme në Sektorin Shëndetësor. Kjo konferencë do të mbahet në qytetin e Prizrenit në kuadër të përmbylljes së fushatës Privatësia në Epokën Dixhitale.

Kjo fushatë startoi që në muajin Nëntor të vitit të shkuar ku përmes aktiviteteve të ndryshme promovuese u synua që të arriheshin objektivat e saj për ndërgjësimin e sigurisë së të dhënave të qytetarëve kosovarë në internet.

Fushata kulmoi me mbajtjen e konferencës “Privatësia në Epokën Dixhitale”  mbajtur në datat 26, 27 dhe 28 Janar, e cila zgjati për tre ditë me radhë duke sjellur në Prishtinë një sërë folësisht ndërkombëtar nga kompani të një profili të lartë në botën e teknologjisë. Kjo fushatë gjeti përkrahjen e plotë të institucioneve shtetërore të Kosovës.

Konferenca e radhës dhe e fundit, ajo e 12 Qershorit, starton në ora 10:00 në Hotel Theranda dhe është i përbërë nga dy sesione. Sesioni i parë fillon në 10:00 dhe përmbyllet në 13:00 ndërsa pjesa e dytë fillon në 13:00 dhe përmbyllet në 15:00.

Kjo konference do te sjell praktikat evropiane, regjionale dhe vendore. Sa i përket mbrojtjes se te dhënave dhe privatësisë se pacienteve.  Mbrotja e te dhënave te pacienteve, tanimë nuk është vetëm çështje etike dhe profesionale. Por, detyre dhe obligim ligjor. Ku ne qendër te vendimmarrjes është vet pacienti.

Njëkohësisht, kjo konference mëton qe te sjell ne pah zhvillimet e teknologjisë informative ne sektorin shëndetësor. Bota është duke lëvizur ne drejtimin digjital, ashtu dhe te dhënat shëndetësore. Ne konferencën do paraqiten platformat digjitale te përpunimit te te dhënave shëndetësore. Përmes se cilave synohet qe pacienti te ketë kontroll dhe qasje te vazhdueshme ne te dhënat e tij, kudo qe është.

LEXO EDHE:  Apple ja "fal" Rusisë Krimenë

Surprizë më vehte është ruajtur për të ftuarit special të cilët do të bëhen pjesë e një Darke GALA nga ora 19:00 deri në 21:00 në ambjentet e Lidhjes së Prizrenit ku tradicionalja e këtij qyteti duke përfshirë ushqimë prizrenas, muzikë live do të mbizotërojë në çdo gjë të këtij organizimi. (PCWorld Albanian)