Lajmet

Game Waven ju mëson se si të kodoni duke zhvilluar lojëra

Mar 16 2014
0 Shpërndarje
Game Waven ju mëson se si të kodoni duke zhvilluar lojëra

ochs9inbbc1d5flt9dgxKoleksionit të mësimeve në kodim mund t’i shtoni Game Maven, që ju dërgon hap pas hapi përgjatë procesit të programimit për tre lojëra të zakonshme (Asteroids, Angry Birds dhe Mario Bros).

Sikur mësimet e ngjashme, Game Waven tregon kodin në njërën anë të ekranit dhe objektet në anën tjetër, kështu që ju mund të shihni se si kodi juaj ndikon në lojë. Zhvilluesi Greg Linden, i cili oforn po ashtu mësimet e Crunchzilla si Code Monster dhe Code Maven, thotë që Game Maven është për adoleshentët dhe të rinjtë të cilët kanë përvojë në programim dhe janë të interesuar në zhvillim të lojërave.

Mësimet janë edhe të zhdërvjellta. Ju do të mund të klikonit përgjatë mësimeve për të parë se si kodimi punon ose mund të provoni ta rregulloni lojën tuaj. Në fund, ju mund ta kopjoni dhe ta vendosni kodin në një skedar HTML dhe më pas të hapni lojërat në çfarëdo shfletuesi për të luajtur. (PCWorld Albanian)

Tags >

programim
Lajmet e fundit>