Lajmet

Gjashtë karakteristika të reja vijnë në softuerin LibreOffice 4.0

Publikuar , 21 Janar 2013
0
Gjashtë karakteristika të reja vijnë në softuerin LibreOffice 4.0

libreoffice Është e vështirë të besohet se LibreOffice ka qenë përreth vetëm dy vjet, kështu që tërësisht duhet të vijë për të dominuar si paketë prodhuese që drejtohet falas dhe me burim të hapur. Por javën e kaluar u shfaq një kandidat për të nxjerrë në shitje versionin e ardhshëm të saj të madh.

“Fondacioni “Dokumenti” është i kënaqur për të njoftuar kandidatin e parë për nxjerrjen e ardhshme në treg të 4,0 LibreOffice 4.0”,- shkroi Thorsten Behrens, zhvillues i SUSE dhe nënkryetari i bordit të Fondacionit “The Document”, në njoftimin zyrtar. “4.0 do të jetë nxjerrja e pestë e madhe në treg në pak më shumë se dy vjet, dhe ajo vjen me një grup me tipare të reja.”

Muajin e kaluar fondacioni mbajti një “maratonë provë” për softuerin, pasuar shpejt nga nxjerrja në treg e beta-s së dytë. Pas dy kandidatëve në javët e ardhshme, LibreOffice 4.0 është i duhuri për të mbërritur në formën përfundimtare muajin e ardhshëm

Më poshtë janë disa tipare kryesore që mund të presim.

1. Mbështetja për temat Firefox

Fansat e Firefox do të venë re një nivel të ri të integrimit mes të LibreOffice dhe shfletuesit të tyre të preferuar. Konkretisht, në këtë version të ardhshëm të LibreOffice, do të jeni në gjendje të zgjidhni “Tools”, “Options”, “Personalization,” dhe pastaj “Select Persona”.

Nga atje, ju mund të zgjidhni temën që ju pëlqen në shfletuesin tuaj, kaloni adresën e saj në libreoffice.një kuti dialogu, të konfirmuar, dhe pastaj të shikohet si përdoret në LibreOffice.

2. Integrimi në harmoni i Ubuntu-së

Përdoruesit e shpërndarjes Ubuntu Linux të Canonical, ndërkohë, do të gjejnë integrimin e ri me mjedisin “desktop Unity distro”.

LEXO EDHE:  Orar.al një platformë e rezervimit të takimeve online

3. Akses më të gjerë

Mbështetja e re për protokollin e “Content Management Interoperability Services” (SMIL) , në anën tjetër, do ta bëjë më të lehtë për akses në dokumente të ruajtura në sistemet, ku përfshihen Alfresco, Nuxeo, dhe SharePoint, thotë ekipi i projektit.

4. Integrimi Thunderbird

thunderbirdPër përdoruesit e Debian dhe Ubuntu Linux, implementimi i një drajveri të ri Mork do të ofrojë akses në librin e adresave në softuerin e e-maileve Thunderbird të Mozilla-s.

“Kjo do të thotë se përdoruesit e Debian / Ubuntu,më në fund mund të integrojnë LO me librin e adresave të tyre në Thunderbird,” shpjegohet tek shënimet e lançimit.

5. Një filtër për Botuesit

Pastaj ka një filtër të ri importues për dokumentet e Microsoft Publisher. LibreOffice 4.0 edhe tani mbështet të gjitha formatet e skedarëve ekzistuese Visio, nga Visio 1,0-lançuar në 1992-deri Microsoft Visio 2013, i cili u lançua vitin e kaluar.

6. Performancë më të shpejtë

E fundit por jo më pak, ngarkimi dhe kursimi i llojeve të shumta të dosjeve konsiderohet se ka qenë i shpejtë në LibreOffice 4.0, duke përfshirë ato në formatet .ods dhe .rtf . Ka edhe përmirësime në secilën prej komponentëve individuale të LibreOffice , si edhe “buge” te fiksuara të panumërta. Kandidati i parë i lançimit nuk është menduar për përdorim prodhimtarie, natyrisht, por në qoftë se doni të shikoni, kjo është në dispozicion si një “download” pa pagesë nga faqja e projektit.

Lajmet e fundit>