Analiza

Gjithçka që Microsoft njoftoi në konferencën Build 2018

Publikuar , 18 Maj 2018
0
Microsoft mund të ketë humbur barkën në lidhje me celularin por është ende e fokusuar në ndërtimin e urave midis platformave popullore të lëvizshme (p.sh. Android dhe iOS) dhe PC të Windows. Gjithçka që Microsoft njoftoi në konferencën Build 2018

Dita e parë e konferencës për Zhvilluesin 2018 të Microsoft erdhi  dhe kaloioi dhe gjigandi i teknologjisë zbuloi mjete dhe produkte të panumërt për zhvilluesit në botë.

Nga inteligjenca artificiale (AI) në Azure, këtu është një përmbledhje e shpejtë e gjithçkaje që Microsoft njoftoi në Build 2018.

Cortana dhe Alexa

Ndoshta pamja më emocionuese e Build 2018 ishte Microsoft duke demonstruar ndihmësin e saj  digjital  Cortana që punonte në bashkëpunim me Alexa të Amazon.

Ne tashmë e dinim se dy gjigandët e teknologjisë po punonin për këtë bashkëpunim, por duke parë frytet e kësaj lidhjeje për herë të parë ishte një zhvillim i madh.Në pak fjalë, së shpejti do të jeni në gjendje të bëni gjëra të tilla si një Uber me Alexa nëpërmjet kompjuterit tuaj Ëindoës 10 ose kontrolloni orarin tuaj me Cortana në Amazon Echo.

Integrimi së pari do të vihet në dispozicion në beta të kufizuar, dhe asnjë kornizë kohore nuk është dhënë për një shtrirje më të gjerë.

Azure

Ndërtimi dikur ishte një ngjarje kryesisht e fokusuar në Windows, por me ndryshimin e kompanisë në cloud, Azure tani luan një rol të rëndësishëm në procedura. Në Build 2018, kompania njoftoi se ishte duke prezantuar lançimin e Azure IoT Edge  për të lejuar klientët e saj të modifikojnë, rregullojnë dhe kontrollojnë më mirë aplikacionet.

Diku tjetër, Microsoft zbuloi se ka shtuar përkrahje për menaxhimin e Kubernetes  nëpërmjet Azure Kubernetes Service (AKS), shtyu platformën e saj Azure Maps në përgjithësi, njoftoi disa përditësime lidhur me Windows 10 IoT dhe Azure Cosmos DB dhe zbuloi një partneritet me DJI dhe Qualcomm për shtytjen e Azure, AI dhe IoT.Përveç kësaj, Microsoft njoftoi për projektin Kinect për Azure, i cili në thelb është një paketë sensorësh, duke përfshirë kamerën e thellë për gjeneratën e ardhshme, për zhvilluesit e AI që të mund eksperimentojnë.

LEXO EDHE:  Koronavirusi i bën bashkë Apple dhe Google

Platformës së zhvillimit të  Azure Bot Service, iu dhanë  rreth 100 veçori të reja për zhvilluesit që krijuan mjetet dhe shërbimet e AI në biseda në cloud. Përditësimet mbulojnë fusha të tilla si kuptimi i gjuhës, fjalimi dhe përkthimi. Kompania zbuloi gjithashtu se rreth 300,000 zhvillues tani përdorin Azure Bot Service.

Më shumë mjete zhvilluesi

Microsoft njoftoi një mori të mjeteve të reja të zhvilluesve që përfshijnë Visual Studio, GitHub, Sets, Fluent, Teams, dhe më shumë.

Ndër përditësimet ishin dy parashikime  të reja të Visual Studio. Visual Studio IntelliCode është në thelb një zgjerim që përdor inteligjencën artificiale për të ndihmuar në zhvillimin e përditshëm të softuerit, duke ofruar sugjerime të mençura për të përmirësuar cilësinë e kodit dhe produktivitetin. Pastaj ekziston Visual Studio Live Share, i cili lejon zhvilluesit të bashkëpunojnë me anëtarët e ekipit në kohë reale.

Microsoft gjithashtu angazhoi më shumë të ardhura për zhvilluesit për aplikacionet e konsumatorëve (duke mos përfshirë lojëra) në Dyqanin e Microsoft. Duke u nisur përpara, zhvilluesit do të mbajnë 95%  të të ardhurave të fituara përmes shitjes së vetë aplikacionit ose përmes blerjeve në aplikacion, megjithëse kjo shifër bie në 85% në situatat kur Microsoft i dërgon një klient zhvilluesit.

HoloLens dhe realiteti  i përzier

Përpjekjet e realitetit të  përzierë  të Microsoft nuk kanë pasur një vëmendje të madhe në Build 2018, por ka pasur disa zbulime të dukshme në këtë front. Duke arritur si një vrojtim më 22 maj, Microsoft Remote Assist dhe Microsoft Layout janë dy aplikacione të reja të ndërtuara posaçërisht për kufjet HoloLens të kompanisë.

Microsoft Remote Assist është i orientuar drejt mundësimit të punonjësve të parë për të ndihmuar klientët e tyre të bashkëpunojnë në distancë me “thirrje telefonike heads-up, hands-free, ndarje të imazheve dhe shënime të përziera të realitetit.” Dhe aplikacioni Microsoft Layout do të lejojë konsumatorët të “hapin hapësirat në kontekst me realitet të përzier, duke përdorur HoloLens nga koncepti në përfundim. ”

LEXO EDHE:  Kompanitë teknologjike mbyllin zyrat në Kinë nga frika e coronavirusit

Pajisjet e fjalimit SDK

Microsoft gjithashtu njoftoi një çantë të re të zhvillimit të softuerit (SDK) që quhet Speech Devices, i cili mundëson përpunimin audio nëpër kanale të shumëfishta dhe që mund të integrojë njohjen e fjalës në pajisjet harduerike. Qëllimi i këtij SDK, në mënyrë specifike, është që të mundësojë kontrollin e zërit në mjedise të zhurmshme.

Projekti Brainwave

Microsoft zbuloi për herë të parë Projektin Brainwave verën e kaluar si një sistem për vendosjen e inteligjencës artificiale super të shpejtë nëpërmjet  çipeve të specializuara. Në Build 2018, kompania zbuloi se sistemi është tani në dispozicion në vrojtim në Azure, të cilën Microsoft pretendon ta bëjë platformën e saj cloud  Azure më të shpejtën  për të drejtuar AI në kohë reale.

Windows në celular

Microsoft mund të ketë humbur barkën në lidhje me celularin por është ende e fokusuar në ndërtimin e urave midis platformave popullore të lëvizshme (p.sh. Android dhe iOS) dhe PC të Windows.

Kompania njoftoi një aplikacion të ri  Telefonit Juaj për Windows 10 që do t’ju lejojë të përdorni përmbajtjen e telefonit tuaj, si mesazhet me tekst, fotot dhe njoftimet, nga makina juaj e Windows 10. Përveç kësaj, Microsoft njoftoi se Windows Timeline, që ju lejon të kërkoni nëpër të gjitha aktivitetet që keni kryer për muajin e kaluar, po vjen në iOS dhe Android nëpërmjet Edge dhe Microsoft Launcher, respektivisht. /PCWorld Albanian

Tags >

Microsoft