Biznes

Gjykata heq ndalimin e Huawei në ankandin 5G

Nga: PCWorld
Publikuar , 13 Nëntor 2020
Vendimi i gjykatës është i ashtuquajturi frenim, që do të thotë se vendimi PTS nuk zbatohet derisa gjykata administrative të vendosë përfundimisht për çështjen. "Ne duhet ta analizojmë këtë para se të japim ndonjë koment tjetër", thotë Petter Öhrn, zyrtar për shtyp në PTS. Gjykata heq ndalimin e Huawei në ankandin 5G

Gjykata Administrative në Stokholm ka vendosur të heqë përkohësisht pjesë të caktuara të ndalimit të Huawei në ankandin 5G të Suedisë. Në fund të tetorit, Agjencia Suedeze e Postës dhe Telekomit (PTS) vendosi të mbyllë derën për produktet kineze të Huawei dhe ZTE në rrjetet suedeze 5G.

Vlerësimi nga Säpo dhe Forcat e Armatosura Suedeze është se kompania kineze paraqet një rrezik të sigurisë. Gjykata Administrative ka vendosur që Huawei ka të drejtë të apelojë vendimin dhe se pjesët në lidhje me Huawei do të pushojnë së zbatuari deri në një njoftim tjetër.

Vendimi i gjykatës është i ashtuquajturi frenim, që do të thotë se vendimi PTS nuk zbatohet derisa gjykata administrative të vendosë përfundimisht për çështjen. “Ne duhet ta analizojmë këtë para se të japim ndonjë koment tjetër”, thotë Petter Öhrn, zyrtar për shtyp në PTS.

“Nuk ka kushte të mira për të filluar një ankand kaq të madh kur është e paqartë se kush lejohet të bëjë oferta. Disa nga kompanitë e telekomunikacionit kanë pajisje Huawei në rrjetet e tyre 4G dhe kjo do të thotë një kosto e madhe për ta nëse duhet të kalojnë në rrjetin 5G ”, thotë Alexander Norén. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Sistemi operativ Linux që është një kopje e gjallë e Windows 10

Tags >

5GHuawei