Blog

Goldman Sachs, monedhat kriptografike do shkojnë drejt zeros

Publikuar , 07 Shkurt 2018
0
Monedhat dixhitale të sotme nuk kanë fuqi afatgjatë për shkak të kohëve të ngadalshme të transaksionit, sfidave të sigurisë dhe kostove të larta të mirëmbajtjes, sipas Strongin. Goldman Sachs, monedhat kriptografike do shkojnë drejt zeros

Rënia e vlerave të kriptomodhenave që fshinë gati 500 miliardë dollarë vlera të tregut gjatë muajit të kaluar mund të shkojë edhe më keq, sipas kreut global të kërkimit të investimeve të Goldman Sachs Group Inc.

Shumica e valutave dixhitale nuk kanë gjasa të mbijetojnë në formën e tyre aktuale dhe investitorët duhet të përgatiten për të humbur të gjithë vlerën e tyre pasi ato zëvendësohen nga një grup i vogël konkurrentësh të ardhshëm, tha Steve Strongin i Goldman, në një raport të datës 5 shkurt, shkruan Bloomberg. Por, ai nuk përcaktoi një afat kohor për humbjet e monedhave ekzistuese.

“Korrelacioni i lartë në mes të kripto-monedhave të ndryshme më shqetëson,” tha Strongin. “Për shkak të mungesës së vlerës së brendshme, monedhat që nuk mbijetojnë, ka shumë mundësi që të zhduken”.

Monedhat dixhitale të sotme nuk kanë fuqi afatgjatë për shkak të kohëve të ngadalshme të transaksionit, sfidave të sigurisë dhe kostove të larta të mirëmbajtjes, sipas Strongin. Ai tha se futja e Bitcoin nuk i ka adresuar këto shqetësime dhe ai e hodhi poshtë idenë e një avantazhi të parë të lëvizjes.

Strongin ishte më optimist rreth teknologjisë blockchain, duke thënë se kjo mund të ndihmojë në përmirësimin e librave financiarë. Por edhe për atë ai dha një paralajmërim, duke argumentuar se teknologjia aktuale ende nuk ofron shpejtësinë e kërkuar për transaksionet e tregut. /Monitor

LEXO EDHE:  Shitjet e smartfonëve bien por të Samsung dhe Huawei rriten

Lajmet e fundit>