Vëzhgim

Google +1 si përgjigjie ndaj butonit "Like" në Facebook

Publikuar , 30 Mars 2011
0
Google +1 si përgjigjie ndaj butonit "Like" në Facebook

Duke filluar nga e mëkura, përdoruesit që zgjedhin përvojën e butoni +1 (dhe së shpejti të gjithë që përdorin Google si makinë kërkuese) në Google labs do të fillojnë ta shohin ikonën +1 afër çdo lidhje në rezultatet e kërkimit në Google.

Google e përkufizon këtë veprim si një “pullë publike e miratimit” dhe është saktësisht kjo gjë. Sipas ndërmarrjes Google, kur ju ja bëni ndonjë gjëje +1, emri juaj lidhet me atë lidhje “në kërkim, në reklama dhe përgjatë tërë uebit”. Ai tregon gjithashtu një ushqyes më përditësime në Google Prorifle, që do të jetë i kërkuar që të përdorë prodhimin.

Kjo lëvizje shpërngulet në mesin e shumë veçorive shoqërorer që Google ka paraqitur më pare në kërkime gjatë këtij viti, si mundësia e shikimit të shokëve që kanë cicëruar një lidhje në rezultatet e kërkimit. Lëvizja e sotme, shihet qartë se është një hap i madh.

Përveç paraqitjes në rezultate të kërkimit, Google planifikon që t’u ofrojë publikuesve një buton +1 që do t’u mundësojë lexuve që të përdorin +1 për ndonjë gjë, pa e lënë uebfaqen e publikuesit. Facebook ka një përhapje të madhe me butonin Like – rreth 2 milionë faqe e kanë të instaluar veçorinë Like – por butonat nga Google vetë do të paraqiten. +1 mund të mos jetë i pëlqyeshëm për ata të cilët kanë uebfaqe me përmbajtje që nuk ia vlen shkëmbimi me të tjerët./pcworldalbanian

 

LEXO EDHE:  OnePlus 7T: Nëse po kërkoni ekselencë por pa shpenzuar shumë ky është telefoni për tu blerë