Vëzhgim

Google arsyeton shtimin e një apostrofi në +1’s

Jul 7 2011
0 Shpërndarje
Google arsyeton shtimin e një apostrofi në +1’s

Google ka gjetur njerëz që kanë pyetur se pse +1’s duhet ta ketë një apostrof, me thënie të njerëzve që kjo nuk është një shkurtimesë ose një pronësi.

Sidoqoftë, Google arsyetohet që “Është gjithashtu e pranueshme që të përdoret një apostrof për të shtuar qartësinë dhe për t’i siguruar njerëzit që t’i lexojnë fjalët sipas qëllimit që janë shkruar – për shembull, kur mësuesi juaj në shkollë ju tregon që t’i mbani në mend p’s (p-të) dhe q’s (q-të).” 

Google shqetësohet për shkak se “në fonte të caktuar, një 1 duket si L e vogël. Kështu që ne përdorim 1’s për të shmanguar paraqitjen e diçkaje që duket kështu +1s.”

“Shtimi i një apostrofi i bën termet që të duket +1’s, +1’d dhe bërja +1 lehtëson leximin e shpejtë.”

Google e ka shumë seriozisht për këto punë dhe nuk është duke u argëtuar me lojëra gramatikore: “Falemninderit për kujdesin tuaj rreth gramatikës për të lexuar këtë artikull. Ju jeni saktësisht personi për të cilin ishte shkruar përgjigjia.”/pcworldalbanian

 

Lajmet e fundit>