Harduer

Google Assistant tashmë mund të transferojë para

Publikuar , 22 Mars 2018
0
Marrësi do të duhet të jetë në kontaktet tuaja dhe të regjistrohet për Google Pay për të arkëtuar paratë. Google Assistant tashmë mund të transferojë para

Aftësia e re është në dispozicion në Android dhe iOS për përdoruesit e Google Pay.   Doni  t’i dërgoni  para  një miku? Tani ju mund t’i kërkoni Asistentit të Google të realizojë transaksionin. Duke filluar nga e  enjtja, asistenti dixhital i Google do të jetë në gjendje të menaxhojë transfertat e parave nga peer-to-peer duke përdorur Google Pay në Android dhe iOS.

Njerëzit do të jenë në gjendje të kërkojnë asistentin përmes zërit ose tekstit si “Hej Google, kërkoj $ 15 nga Sam” ose “Hej, Google, dërgoji Asher 20 dollarë për drekë sot”. Aftësitë e reja të Google Assistant vijnë në një kohë  kur Google dhe Amazon po luftojnë me njëri-tjetrin për dominimin në botën e re të asistentëve dixhitalë.

Të dy gjigandët e teknologjisë vazhdimisht i shtojnë veçoritë e reja dhe partneritetet me Google Assistant, nga njëra anë, dhe Alexa e Amazon, nga ana tjetër, për të qëndruar një hap përpara.

Me Google, që ofron transfertat e parave nga peer-to-peer, tani ka më shumë gjasa që Amazon të përputhet me një shërbim të ngjashëm nëpërmjet Amazon Pay, siç është bërë me aftësitë e mëparshme të Google Asistent. Kjo përpjekje mund të jetë tashmë në punime e sipër.

Javën e kaluar, u raportua se firma softuerike Daon po zhvillonte një shërbim të transferimit të parave në Alexa të cilin disa banka mund të prezantojnë gjatë këtij viti. Aftësitë e reja të Google Assistant mund të krijojnë më shumë konkurrencë për Venmo të Square, Zelle dhe PayPal, të cilat ofrojnë aplikacione për transferimin e parave. Duke përdorur Google Assistant, fondet tuaja për të tjerët do të transferohen “pothuajse menjëherë”, tha Google.

Marrësi do të duhet të jetë në kontaktet tuaja dhe të regjistrohet për Google Pay për të arkëtuar paratë.

LEXO EDHE:  Gratë Shqiptare përdorin më pak internetin por blejnë online më shumë sesa burrat

Nëse përpiqeni të dërgoni para pa krijuar një llogari me Google Pay, Google Assistant do t’ju kërkojë të lidhni me llogarinë kartën tuaj të debitit para se të vazhdoni. Aftësia për transferimin e parave tani është në dispozicion vetëm në SHBA dhe vetëm në gjuhën angleze. /PCWorld Albanian

Tags >

Google