Lajmet

Google Chrome në Android mund të ruajë artikuj për tu lexuar offline

Publikuar , 24 Qershor 2018
Google Chrome në Android po merr një tipar të ri që automatikisht do të shkarkojë artikuj relevantë të lajmeve kur të jetë e lidhur me Wi-Fi, gjë që duhet të ndihmojë për leximin offline, njoftoi kompania dje. Google Chrome në Android mund të ruajë artikuj për tu lexuar offline

Për tregjet në zhvillim që shpesh kanë për të blerë të dhëna përmes kartave me parapagesë SIM ose të tjerët me plane të kufizuara të të dhënave, shikimi i artikujve të lajmeve mund të jetë një proces i ngadalshëm i mbushur me ndërprerje të vazhdueshme.

Google Chrome në Android po merr një tipar të ri që automatikisht do të shkarkojë artikuj relevantë të lajmeve kur të jetë e lidhur me Wi-Fi, gjë që duhet të ndihmojë për leximin offline, njoftoi kompania dje.

Ju mund të shkarkoni tashmë artikuj përmes aplikacioneve të palëve të treta ose duke ruajtur një faqe offline, por këto metoda shpesh kërkojnë që përdoruesit të zgjedhin manualisht cilat artikuj duhet të ruhen. Përditësimi automatic shkarkon artikuj që janë të rekomanduara për ju në bazë të interesave dhe vendndodhjes.

Meqenëse artikujt e cache janë ato që Google personalizon për ju, mund të mos jenë gjithmonë pikërisht ato që dëshironi të lexoni. Sidoqoftë, mund të jetë e dobishme për disa përdorues të cilët dëshirojnë të kenë pak përmbajtje për shikimin offline, derisa po lëvizin ose presin në një zonë me lidhje të kufizuar.

Google po synon veçoritë e reja në tregjet në zhvillim që kanë akses të kufizuar në të dhëna, dhe po shtrihet në 100 vende, duke përfshirë Indi, Nigeri, Indonezi dhe Brazil. Ky tipar mund të jetë i dobishëm edhe për këdo në një plan të kufizuar interneti. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Ja sesi të instaloni dy kopje të të njëjtit aplikacion në Android