Biznes

Google dhe Orange do të ndërtojnë një kabull optik nënujor Francë-SHBA me kapacitet mbi 30 terabit

Publikuar , 15 Tetor 2018
Kur të hyjë online në 2020-ën, kabulli do të ketë kapacitet prej më shumë se 30 terabit për sekondë, mjaftueshëm për të transferuar një film 1GB në 30 mikrosekonda. Google dhe Orange do të ndërtojnë një kabull optik nënujor Francë-SHBA me kapacitet mbi 30 terabit

Lider Francez i telekomunikacionit Orange në bashkëpunim me motorin e kërkimit Google do të ndërtojnë një kabull optik nënujor i cili lidh brigjet e Francës me Shtetet e Bashkuara.

Me një gjatë prej mese 6,600 km, kabulli optik nën ujori do të quhet Dunant dhe emërtohen pas nobelistit të parë të paqes dhe themeluesit ë Kryqit të Kuq Henry Dunant.

Kur të hyjë online në 2020-ën, kabulli do të ketë kapacitet prej më shumë se 30 terabit për sekondë, mjaftueshëm për të transferuar një film 1GB në 30 mikrosekonda.

Ai do të jetë kabulli i parë optik nënujor mes Francës dhe Shteteve të Bashkuara pas 15 vitesh.

Google ndërton kabllo privat për të ofruar performancë më të mirë, vonesa më të vogla transmetimi dhe kapacitete më të mëdha për konsumatorët e shërbimeve cloud. /CIO Albanian

LEXO EDHE:  4 funksionalitete të kamerës së iPhone 13 që duhet ti dini