Vëzhgim

Google do të ndalojë Gizmo5 më 3 prill

Publikuar , 05 Mars 2011
0
Google do të ndalojë Gizmo5 më 3 prill

Që kur e ka marrë këtë shërbim, Google e ka ndërlidhur teknologjinë Gizmo5 në Gmail/Gtalk, e cila ua ka mundësuar përdoruesve marrjen dhe dërgimin e thirrjeve telefonike përgjatë shërbimit Gmail, që nga gushti i vitit të kaluar. Është një veçori shumë e mirë – veçanërisht nëse jeni duke përdorur Google Voice – por aty nuk kryhen të gjitha funksionet që mund të bëjë Gizmo5. Për shembull, duke përdorur një aplikacion të mbështetur nga SIP, Gizmo5 i lejon përdoruesit që të bëjnë/marrin thirrje telefonike, duke përdorur lidhjet Wifi në celularët e tyre. Google Voice është duhet ende nuk i ka mundësuar thirrjet Wifi.

Gizmo5 gjithashtu ofron mundësi për lloje të harduerëve. Ai mbërthehet në sistemet SMB PBX, duke ua mundësuar bizneseve që të hidhen në shërbim dhe gjithashtu mbështet adapterët analogë të telefonave.

Dhe Gizmo5 ofron aplikacione për desktop që përdoruesit mund ta mbajnë të hapur 24 orë në 7 ditë të javës, pa pasur nevojë për t’u shqetësuar rreth mbajtjes hapur të ndonjë tabi të shfletuesit të internetit për të marrë thirrje. Google ishte duke punuar për një klient për desktop për Google VOice të mbështetur në teknologjinë Gizmo5, por ai projekt ka kaluar në të mirë të shtesës për shtesën e shfletuesit për Gmail/Google Talk.

Këtu është një nga letrat që Google po ua dërgon përdoruesve:

Gizmo5 është duke shkruar për të ju informuar që ne nuk do të jemi duke ofruar shërbime, duke filluar nga 3 prilli 2011. Në javë pas ditës së sotme, 11 mars 2011, ju nuk do të jeni në gjendje që të shtpni krediet në llogarinë tuaj.

LEXO EDHE:  Që nga 2010 tregu i kamerave ka rënë me 84%

Edhe pse klienti i vetmuar Gizmo5 nuk do të jetë i gatshëm, ne kemi lëshuar mundësinë për të thirrur telefona në Gmail në vlera madje më të përballueshme.
Nëse keni blerë kredit për thirrje dhe tani keni një bilanc që po qëndron në llogarinë tuaj, ju mund të kërkoni një fond duke u kyçur në http://my.gizmo.5. Nëse jeni në Shtetet e Bashkuara, ju mund të zgjedhni për të transferuar kreditin tuaj në një llogari në Google Voice, kështu që ai mund të përdoret për të bërë thirrje nga Google Voice ose Gmail. Nëse nuk keni ndonjë llogari në Google Voice, ju lutem krijojeni një, kështu që ne mund të bartim kreditin tuaj.

Ju lutem kërkoni një bartje të kreditit ose fond deri më 3 prill 2011. Nëse nuk e bëni një kërkesë për të bërë bartjen e kreditit për thirrje ose financim deri me këtë datë, ne automatikisht do të financojmë kreditin tuaj thirrës përgjatë mënyrës së pagimit që ju e keni përdorur për të blerë kreditin. Vëmendje që, nëse ju keni paguar përgjatë Moneybookers ose nëse karta juaj e kreditit në skedar ka skaduar, ne nuk do të jemi në gjendje që të ju dërgojmë fondin automatikisht të kreditit të papërdorur, kështu që kyçuni për të filluar procesin e financimit.
Faleminderit

Skuadra The Gizmo5/pcworldalbanian

Lajmet e fundit>