Lajmet

Google do të përkthejë artikujt e Wikipedia në Anglisht

Publikuar , 11 Janar 2019
Fondacioni thotë se editorët vullnetarë të Wikipedia e kanë kërkuar prej kohësh integrimin e Google Translate. Google do të përkthejë artikujt e Wikipedia në Anglisht

Google do të ndihmojë Fondacionin Wikimedia të sjellë më shumë artikuj të Wikipedia në më shumë gjuhë.

Fondacioni shtoi Google Traslate si opsion të cilin editorët mund ta përdorin për të përkthyer përmbajtje në gjuhën angleze.

Fondacioni thotë se editorët vullnetarë të Wikipedia e kanë kërkuar prej kohësh integrimin e Google Translate.

Përveç se do të ofrojë përkthime më të sakta, Google Translate do të sjellë mbështetje për 15 gjuhë të reja.

Të gjitha përkthimet do të publikohen dhe integrohen në Wikipedia falas. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Aplikacioni Gmail pajiset me thirrje zanore dhe audio