Lajmet

Google do tu kërkojë prodhuesve Android të ofrojnë përditësime të rregullta sigurie

Publikuar , 25 Tetor 2018
0
Sipas disa dokumenteve të marra nga The Verge, Google ka kushte të reja me OEM-të në këmbim për të qenë në gjendje të përdorin platformën Android. Këto terma dyshohet se janë në fuqi në Evropë, por rajone të tjera mund të ndjekin së shpejti. Google do tu kërkojë prodhuesve Android të ofrojnë përditësime të rregullta sigurie

Pajisjet Android kanë pasur një problem me të cilin ballafaqohet platforma gjatë gjithë jetës së tij (dhe e keni dëgjuar këtë fjalë në më shumë se një rast): fragmentimi. Pajisjet e Google tani të ndërprera Nexus dhe Pixel hardware janë përditësuar menjëherë dhe rregullisht nga Google. Prodhuesit e tjerë mund të kërkojnë më shumë kohë për të rinovuar telefonat.

Google ka vënë disa gjëra në vend për të zvogëluar problemin e fragmentimit duke bërë gjëra të tilla si lëshimi i Projektit Treble (i detyrueshëm në të gjitha pajisjet e lëshuara me Android 8.0 dhe më lart) dhe Google ka bërë shumë për të marrë OEM-të për të ofruar arna më të rregullta të sigurisë .

Sipas disa dokumenteve të marra nga The Verge, Google ka kushte të reja me OEM-të në këmbim për të qenë në gjendje të përdorin platformën Android. Këto terma dyshohet se janë në fuqi në Evropë, por rajone të tjera mund të ndjekin së shpejti.

Për të gjitha pajisjet e lëshuara pas 31 janarit të këtij viti, të gjithë OEM-ve u kërkohet të ofrojnë përditësime të rregullta softuerike për dy vjet për “pajisjet popullore” – të cilat Google përcakton si çdo model pajisjesh që aktivizohet nga të paktën 100,000 përdorues. Që nga 31 janari 2019, të gjitha pajisjet e identifikuara si “modele të detyrueshme të sigurisë” duhet të përditësohen dhe buletini i sigurisë të instaluar nuk duhet të jetë më i vjetër se 90 ditë.

Nëse një OEM nuk përputhet me termat e Google, “Google thotë se mund të refuzojë miratimin e telefonave të ardhshëm, gjë që mund t’i parandalojë ato nga lëshimi”, sipas The Verge.

LEXO EDHE:  Google blen Fitbit për 2.1 miliardë dollarë

Këto terma të reja thuhet se shfaqen në marrëveshjen e licencimit të Google për telefonat Android dhe tabletët që shiten brenda Bashkimit Evropian. Ndryshimi në terma është kryesisht për shkak të rritjes së shqetësimit për sigurinë dhe gjithçka tjetër. Për të qenë i qartë, Google nuk po zbaton përditësimet e versionit të Android, por arnimet e sigurisë të jenë në çdo përditësim më të ri se 90 ditë.

A do të mbetet Androidi i fragmentuar në të ardhmen e parashikueshme? Po. A po arrihet të bëhet çështja e fragmentimit të Android më mirë gjatë viteve? Po. A do të jetë ndonjëherë Samsung në kohë me një përditësim të madh Android? Ne nuk do të vejmë bast për të – por mund të na pyesni sërish pas disa vitesh. /PCWorld Albanian

Tags >

Google
Lajmet e fundit>