Softuer

Google feston ditëlindjen e Mendelit

Publikuar , 20 Korrik 2011
0
Google feston ditëlindjen e Mendelit

Ilustrimi që zëvendëson logon tradicionale të Google në faqen e kërkimit të përdorur prej miliona njerëzve anembanë botës, është bërë si referencë ndaj studimit të Mendel’it me bizele. Studimet e tija në lidhje me gjenet e trashëguara kanë mundësuar që shkencëtarët të formojnë gjenetikën si disiplinë në vete. Idetë dhe studimet e Mendel’it u botuan në vitin 1865, por rëndësia e tyre nuk u kuptua deri në fillim të shekullit të 20’të.

Nëse veçse nuk keni klikuar në këtë ilustrim, atëherë keni parasysh se po që se klikoni do të shihni rezultate rreth Gregor Mendel, dhe shpjegime rreth tij në Wikipedia. /pcworldalbanian

LEXO EDHE:  Një prej aplikacioneve më të rëndësishme të Google pajiset me "Dark Mode"