Biznes

Google fiton “të drejtën për tu harruar”

Nga: PCWorld Albanian
Publikuar , 24 Shtator 2019
0
Autoritetet Franceze kërkuan që lidhjet në fjalë të hiqeshin në mbarë botën dhe jo vetëm në Francë për rastet e ankimuara. Google fiton “të drejtën për tu harruar”

Google fitoi betejën në gjykatën më të lartë Evropiane ditën e Marte për “të drejtën për tu harruar” pasi nuk kishte hequr të lidhje në motorin e kërkimit që të çonin në të dhëna personale.

Autoritetet Franceze kërkuan që lidhjet në fjalë të hiqeshin në mbarë botën dhe jo vetëm në Francë për rastet e ankimuara.

Çështja u pa si një mundësi nëse Evropa mund të shtrijë ligjet e saj përtej kufijve. Nën ligjin Evropian, një motor kërkimi duhet të heqë rezultatet e kërkimit në të gjitha vendet e anëtare.

Rasti erdhi në vëmendje pasi autoritetet Franceze gjobitën Google me 100,000 sepse nuk kishte hequr rezultatet e kërkimit globalisht bazuar në rregulloren e “të drejtës për tu harruar.”

Google referoi çështjen në Këshillin Shtetëror Francez i cili më pas kërkoi këshillim nga Gjykata e Lartë Evropiane.

Të dhënat për të cilat bëhej fjalë ishin fotomontazhe satirike për një politikane femër. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Chrome është gati ti japë drejtim një shqetësimi që rëndon prej kohësh përdoruesit

Tags >

Google